-
Jak często mączniaka ???
Jak często podawać te robae jaszczurce (młody osobnik) aby jej nie zaszkodziło ??
-
Re: Jak często mączniaka ???
-
Ja nie podaje w ogóle i moje gekony mają się świetnie.
Mączniaki są za tłuste a poza tym były przypadki że mączniak przegryzł od środka żołądek gekona więc nie polecam.
-
A jak mam przciętego na pół mączniaka to gek rozumiem jest bezpieczny od środka. Wiem że są tłuste i nie mam zamiaru karmic zawsze nimi geka. Chodzi mi od czasu do czasu tak jak np. karaczany, karaluchy itp.
-
i po raz kolejny przyznaje rację mantid'owi. lepsze od mączniaków są drewojady. ja daje raz w tygodniu mu 3-5 drewnojadów i przez trzy dniu gek jest najedzony, a potem daj mu przez jakiś czas świerszcze. gek jest w bardzo dobrej formie. muszę przyznać że drewnojady smakują mu lepiej od świerszczy
-
Jesli chcesz karmic go czyms co daje mu tyle wartosci odzywczych co 2 letniemu dziecku paczka chipsow i jeszcze chitynowa osłonka jest w stanie zaczopować jelito co doprowadzi do śmierci geka to karm ile wlezie.
-
karaluch i karaczan to to samo !!!
a propo czy karaczany sa dobre dla gekow??
-
Mysle ze z karaczanami jest podobna sytuacja jak z maczniakami ale karaczana od biedy mozna dac, ich pancerz jest troszke latwiej przyswajalny dla sokow trawiennych malych jaszczurek. Chociaz oczywiscie jesli juz to moga byc rzadkim urozmaiceniem diety badz posilkiem "od biedy" gdy nie mamy nic innego pod reka akurat
Uprawnienia umieszczania postów