-
ZOO Natura w Łodzi - nie kupujcie tam!
Kolejna przykra sprawa
Wchodze dziś zaraz po otwarciu sklepu ZOO Natura w Łodzi, Al. Włókniarzy (Geant) i widzę padłego Anolisa. Zwróciłem uwagę i dowiedziałęm sie, ze "zwierze w taki sposób odpoczywa", po czym wyproszono mnie ze sklepu.
Moim zdaniem padł z głodu, zadnych śladów jedzenia, ale moze na coś chorował. Zrobiłem ukradkiem zdjecie i to się chyba nie spodobało obsłudze. Wolę tego widoku jednak oszczędzić.
NIE KUPUJCIE TAM ZWIERZĄT!! PRAWIE KAŻDE NIE MA NAWET MINIMUM DOBRYCH WARUNKÓW.
Uratowałem z tego sklepu tylko jednego kraba, bo więcej nie mogłem...
Pozdrowy
K.
-
Re: ZOO Natura w Łodzi - nie kupujcie tam!
załaduj foto tekstem samym możesz nie odstraszyć wszytskich a foto przekona więcej ludzi
-
-
-
zbyt mało widać żeby cokolwiek powiedzieć ale wierzymy na słowo
-
Anolisa widać na samym dole, powykręcane pazurki...
Poruszyłem zdjecie, fakt, ale udawałem, ze szukam czegoś w ksiażce adrsowej telefonu. Ale przesympatyczny pan i tak to zauważył i się wściekł. Pewnie wiedział, ze zrobie z tego jakis uzytek.
Juz nic tam nie kupię, NIC!!
-
to jest okropne, kto pozwolił temu kolesiowi prowadzić działalność zoologiczną
-
straku wierze ci poniewaz bylem tam wczoraj! czyli w ten sam dzien c oty lecz pod wieczor , TERRA z anolisem bylo PUSTE. wogole tam ... zbozowke maja z regiusem w jednym terra. obydwa weze maja okolo 60cm z tym ze !! podkrelslam ZBOZOWKA jak i regius sa po 400zl! troche za drogo jak na guttate :/ no ale my niestety nic nie poradzimy na to ... bede tam w tym tygodniu moze jutro i zobacze jeszcze raz i opisze dokladnie
-
Uwaga do wszystkich miłośników gadów i reszty zwierzaków, a najbardziej dla Warszawiaków i okolice. Jest sprawa, aby nie kupować w sklepach zoologicznych „ Anna Zoo ” w Galerii Mokotów oraz w sklepie nie pamiętam nazwy ale znajduje się on na ul. Górczewskiej w byłym hipermarkecie HIT teraz TESCO. Dnia 24 i 25 stycznia 2004r będąc w Anna Zoo w terrarium z Gekonem Lamparcim była na wpół rozkładająca się jaszczurka, oczywiście żaden sprzedawca nie zauważył martwej jaszczurki. A w tesco leżała wyschnięta martwa biedniusia Agama Brodata. Sprzedawca miał czelność wmawiać mi że ona się kamufluje!!!!! ( nie mając kryjówki i nieoddychając). Nie polecam nikomu tych sklepów bo nie dbają o zwierzęta a ceny mają z kosmosu.
-
Wszystko przez to że każdemu właścicielowi zoologika wydaje sie że gady można trzymać tak samo jak gryzonie... Nie zdają oni sobie sprawy że takie zwierzaki wymagają specjalnych warunków... A że zwykły zjadacz chleba jak zobaczy węża to potem będzie sie przez 2 mies podniecał i codziennie męczył freda i dlatego zwierzęta egzotyczne traktowane są przez właścicieli sklepów jako coś, co ma uatrakcyjnić sklep... Wiadomo, jest coś niecodziennego to sie idzie i ogląda...
straku - powiem Ci że co do ZOO NATURA to mnie troszeczke zaskoczyłeś... Jak wiadomo mają oni sieć w całej polsce. Ja osobiście byłem w dwóch ich sklepach (Kraków Carrefour i Kraków M1), widziałem tam regiusy, felsumy madagaskarskie (grandis), legwana zielonego i w sumie warunki były całkiem całkiem choć jeszcze troche brakowało do minimum socjalnego ale ogólnie itak niezły wynik jak na zoologiki... Jedno co mnie zmartwiło to że lamparcie trzymali w terrarium o wymiarach max 30/25/25 (dł/szer/wys)... Za to należy sie nagana.
Wogóle to ja traktuje zoologiki jako sklepy w których można kupić żarcie dla psa, rybek, psie gadżety, jakieś rybki, chomika, świnke morską czy myszke dla węża, ale w życiu nie gada... Od tego mamy, drodzy terraryści, Biofila z Sułkiem na czele i kilku zaufanych hodowców takich jak vorax i jeszcze paru innych... W życiu nie kupiłbym gada w sklepie typu ZOO NATURA... porażka takie coś...
Uprawnienia umieszczania postów