Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Aktywność

macias08
    Guest

Aktywność

Czy gekona w dzien wogole niewidac? bo nie wiem czy to jest sensowne kupowac jaszczurke ktora tylko w nocy cos robi, czy w dzien tez jest troche aktywna?

z gory dzieki za odpowiedz

JeRy
    Guest

Re: Aktywność

Z doświadczenia wiem że najlepiej kupic czerwoną ząrówke i oglądac je w nocy. Poza tym w dzien sa bardzo ciekawskie , jak jest jakis hałas, uderzenie to moje wychodza z norki o patrzą co się dzieje.

princeyo
    Guest

chyba że bysmy moze jakas muzyczke w dzien puscili i moze wyjda posluchać

Jacku87
    Guest

Gekona można (nie wiem czy każdego) trochę "przestawić" na dzienny tryb.
    Jeśli pokarm będzie dostawał tylko w dzień to będzie często wychodzil aby coś upolować właśnie w dzień.
    Moje już teraz praktycznie większość dnia są aktywne a w nocy śpią.

darkyoda
    Guest

Ja nie zwracalem uwagi na aktywnosc, po prostu zakochalem sie w tych gadach .

mboinski
    Guest

Mój gekonik jest lekko aktywny w dzień ale za to bardzo aktywny jest ok. godziny 23-24. Jestem tego samego zdania jak Darkyoda: nieważne czy aktywny w dzień, ważne że kochany.

poltergeist
    Guest

mój w dzień i noc, a śpi wieczorem karmie go w dzień i to chyba przez to

yupik
    Guest

Moje przez caly dzien sa same i maja spokuj. Gdy wieczorem przychodze z pracy to natychmiast wylaza sprawdzic co to za halasy
    Najbardziej aktywne sa po 20-ej gdy juz jest zgaszone swiatlo w terrarium ale pali sie np. lampka w pokoju. Czesto tez wyduje je ok 19-ej gdy sie wygrzewaja na skalkach mimo zapalonego swiatla

Pozdrawiam,
    Piotrek

Uprawnienia umieszczania postów