Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Karmienie Lamparta

mala89
    Guest

Karmienie Lamparta

Siemka! Mam dokładnie dwa pytania..:

-Czy hodowle karmowe Gekona mogą znajdować się na balkonie, a nie bezpośrednio w mieszkaniu?
    -Czy pokarmom latającym (muchy, chrabąszcze itp.) muszę odrywać skrzydełka przed podaniem Gekowi?

Jestem BARDZO początkująca i wiem, że moje wątpliwości dla was są oczywiste. Mimo to, proszę o pomoc ;o) Dzięki z góry.
    Pozdrawiam

M.I.R.A.S.
    Guest

Re: Karmienie Lamparta

W alto karmówka może być na balkonie, ale w zime ,jesień i wiosne popada.

Nie musisz odrywać skrzydełek , moim zdaniem chrabąszczom można pancerz oderwać bo to jest jednak duzo hityny i nie wiem czy gek strawi...przynajmniej toke trawił

mala89
    Guest

Aha..

Więc jak wyjmować "robale" żeby mi się nie rozleciały po domu?
    Sorry, głupie pytanie.. ale nie chciałabym potem nieprzyjemnych niespodzianek.

Wojtas501
    Guest

Świerszcze zazwyczaj nie wyskakują z pojemnika w którym są trzymane (a nawet jeśli to później bardzo łatwo je złapać). Co do pokarmu latającego (np. much) to ja radze sobie w ten sposób, że słoik w którym je trzymam otwieram w terrarium i pozwalam muchom wylecieć (właściwie to jeszcze nie testowałem tego sposobu, ale wydaje mi sie że w znacznym stopniu zapobiega ucieczce pokarmu ).

M.I.R.A.S.
    Guest

Albo wlozyc na 5-10 min do lodówki i poczekac aż odrętwieją, wtedy bez problemu przelozyc do terra. Ja zawsze tak robie z muchami i owocówkami .

mala89
    Guest

Dzieki wielkie ;-)) Naprawde mi pomogliście

Moje wątpliwości zostały rozwiane ;] Teraz tylko musze sprowadzić lokatora do mojego terra i jedzonko dla niego ;D

Jeszcze raz ja dziekować. Pozdro pozdro
    Busiaki

Uprawnienia umieszczania postów