-
hahah znowu sklep... :/
wczoraj bylem w M1 w Krakowie i wstapilem do sklepu zologicznego.
Wchodze do sklepu patrze najpierw na kroliki i takie tam, ide powoli dalej i stanolem, podszedl do mnie ochroniarz i powiedzial cos takiego
ON"widzialeś kiedyś krokodyla nilowego ?"
JA "nie"
ON"to chodź zobacz"
JA''no ładny, ale to nie jest krokodyl nilowy"
ON "a znasz sie na tym ?, to wg Ciebie co to za gad ?"
JA "to jest Kajman krokodylowy albo Kajman okularowy, przynajmniej tak mysle"
JA "a ile ksoztuje ?"
ON"600,700zł" (juz zapomnailem bo sie wkurzylem :P)
ochroniaz byl strasznie podjarany tym ze w sklepie jest takie oto zwierze !! hahaha
Nie znam sie na krokodylach itd ale mi sie tak wydawalo ze to jest kajman ale jaki dokladnie to nie wiem, mzoe cos spapralem (trudno)
zwierzatko mialo okolo 20 cm (na oko) i cena 600,700żł
to ejst troche chore
jesli chcecie to odwiedzcie ten sklep i sie sami przekonacie,
ten sklep jest najgorszy jaki widzialem ehh... jesli Boa constrictor nazywaja "Wąż Boa" albo cena L.t.sinaloae (40cm) wynosi 280 zł hehe po prostu komedia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kur... ja bym takich ludzi za.... w tych sklepach, nic sie nie znaja i tylko strasza starsze osoby guttata noszona na szyi ...
WKONCU JESTESMY TERRARYSTAMI ... NIC NIE ZDZIALAMY W TYM KIERUNKU ZEBY ZWIERZETA MIALY LEPSZE WARUNKI W TERRA I BYLY SPRZEDAWANE Z "MÓZGIEM" !!!!!!!!!!
-
Re: hahah znowu sklep... :/
hehe ostatnio podobnie mialem mowie gościowi że to jest mały aligator a ten dalej że krokodyl ale cóż o renomie tamtego sklepu świadczy to że trzymają żołwia sterpowego razem z Iguaną
-
Chyba sie pomyliłeś L.t. sinaloe kosztuje tam 380 zł (!)
-
chyba sie nie pomylilem
ale to nie wazne czy 280 czy 380 to i tak jest chora cena
-
redknee, to nie to że nie działamy... Tylko trzeba sie zastanowić ILU NAS TAK NAPRAWDĘ JEST! No bo jak, powiedzmy że zejdzie sie nas dwóch, trzech, góra czterech no i co zdziałamy.... ? No właśnie... To nie jest takie dup hop siup, to by musiała być jakaś bardziej zorganizowana akcja. Jednak nie twierdze ze zorganizowanie takiego czegoś jest nie możliwe... Tylko to by musiały być same konkrety...
-
a ja nie jestem konkretem ??? :>
-
tego nie powiedziałem Powiedziałem ze tutaj potrzeba więcej niż jednego konkreta
-
hello!! bylam tez w tym zoologicznym w M1, mialam troche smiechu, bo jak podeszłam do 2ekspedientek i zapytalam czy to jest kajman okularowy i do ilu cm dorasta to jedna zrobila przerazona mine, spojrzala na druga i nie wiedzialy co mi powiedziec..za to co do ceny byly zgodne.. i o ile sie nie myle to widzialam kiedys jak lampropeltis zwymiotowal mysz.. zwrocilam im uwage, widac bylo ze juz troche tam lezy, sprzedawca- zajmujacy sie gadami- powiedzial ze musialo sie to stac przed chwila..
w kazdym razie ten zbiornik z kajmanem nawet mi sie podoba..
-
muszę powiedzieć ze nie rozumiem tego posta, co z tego że wąż, który na forum jest po no 130 zł tam kosztuje 280?? to jest sklep, gość ma do opłacenia lokal, pensje pracownikom, zus, podatek, dlaczego tego nikt nie potrafi zrozumieć?? na forum masz za 100 zł bo sprzedający nie ma kosztów i powinieneś sie cieszyć że możesz taniej kupić ale inni takiej możliwości nie mają a co do kajmana i jego ceny to w porównaniu z innymi sklepami wypada rewelacyjnie, w galerii we wrocku kosztował 1000zł a w czechach w zoologiku w trutnowie 5500 koron co daje koło 800zł a że pan z ochrony jest podpalony nim to co, ma prawo, inni chodzą do ZOO i tam też się podpalają zwykłym wężem zbożowym, jest to normalne płaca za to bilet a tu facet ma gratis w sklepie
Uprawnienia umieszczania postów