-
JAJKA??
Ostatnio zauważyłem jak moja nowa gekonica wieczorem po zgaszeniu swiatła siedzi przy torfie i chodzi po nim tak troche sie dziwnie zachowuje.Nawet widze dzisiaj ze troche jest odkopane.
I mam pytania:
1)Czy mam dać w to miejsce pojemnik z torfem?Czy z jakimś innym podłożem?
2)W jakim czasie od takiego zachowania może złożyć jaja?
3)I czy wogóle coś z tego bedzie bo gekon ma około 18cm?
za odp dziękuje!
-
Re: JAJKA??
Bardzo prosze o odp!!!!!!
-
daj pojemnik z torfem gdziekolwiek w terra!Czas trudno określić może to być za dzień a może za 2 tygonie!Jest to typowe zachowanie samicy w ciąży więc raczej będzie miało miejsce!!
-
Ja nie dałem pojemnika tylko mam w terra miejsce w którym rozsypałem torf i ona go rozkopuje.Mam tego gekona niecałe 2 tygodnie a już się tyle dzieje
Ale wątpie żeby coś było z tego bo ona jest jeszcze chyba zbyt młoda bo ma około 18cm.
-
18cm geki skladaja juz jajka ;];] ale moga byc one nie zapłodnione;/;/ i raczej beda, jezeli to sa jej pierwsze zniesienia
-
Nie wiem czy to jej pierwsze zniesienie bo mam ją od 2 tygodni.
Ale była w biofilu z samcem
-
I nie TORF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
-
Ale torf jest tylko do złożenia jajek!!!!!!!!!!A jak będą to je dam do inkubatora z dobrym podłożem.Tylko jeszcze nie mam ikubatora
-
Uprawnienia umieszczania postów