-
Sepia
Witam
Chcial bym sie zapytać czy sepia nadaje sie dla gekona i jak sie nadaje to jak sa podawac ?? Rozetrzec i posypac geka czy polozyc....??
Z gory dziekuje za odp i serdecznie pozdrawiam
michał
-
Re: Sepia
dobrze sie czujesz ?? ty chcesz wapnem gekona sypac :|
jak już to świerszcze zeby zjadl te wapno ale po co.. lepiej kupic dobre witaminy co maja w sobie suplementy i wapno
-
Nadaje sie jak najbardziej, daj mu do jakiegos pojemniczka startej sepii a gekon sam sobie bedzie dawkowal
-
Mozesz podawac sama sepie w formie proszku jednak to nie wystarczy i lepszym wyjsciem sa gotowe suplementy zawierajace odpowiednia ilosc poszczegolnych skladnikow.
-
Ja regularnie podaję witaminy a w terrarium i tak mam porozrzucane kawałki sepii i czasami widzę jak mój gek ją liże wiec nie zaszkodzi żebyś i ty ją dała ale pamiętaj że sama sepia nie wystarczy i że witaminy są niezbędne
-
Ja biore cos metalowego np. pęsete i rozcieram sepie na proszek na kamienie
-
jak rozcierać to tylko na tarce skuteczne i szybkie
-
ja tez na tarce rozcieram ze 3 sztuki i trzymam w pudelku po kliszy
kurcze jak to przeczytalam to az sie woda oblalam ktora pilam....posypac geka sepia.....no hyba ze ma go zjesc cos wiekszego......to wtedy ma sens
hociaz moze sa kremy z wapnem albo maseczki dla gekow ktore sie wciera......
takie GekoNivea albo GekOriflame
-
Ojej ...kurcze sry za ta pomylke.....mi nie chodzilo by posypac geka tylko jak podawac....sam juz nie poamietam ,ale wiem ,że mi nie o to chodzilo...,ale bardzo dizekuje wszyskim za odp i pozdrawiam
-
Możesz położyć mu całą(mój się na nią kładł )
Uprawnienia umieszczania postów