Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Sepia

Matmike
    Guest

Sepia

Witam
    Chcial bym sie zapytać czy sepia nadaje sie dla gekona i jak sie nadaje to jak sa podawac ?? Rozetrzec i posypac geka czy polozyc....??

Z gory dziekuje za odp i serdecznie pozdrawiam

michał

princeyo
    Guest

Re: Sepia

dobrze sie czujesz ?? ty chcesz wapnem gekona sypac :|
    jak już to świerszcze zeby zjadl te wapno ale po co.. lepiej kupic dobre witaminy co maja w sobie suplementy i wapno

iguana_12
    Guest

Nadaje sie jak najbardziej, daj mu do jakiegos pojemniczka startej sepii a gekon sam sobie bedzie dawkowal

Raffee
    Guest

Mozesz podawac sama sepie w formie proszku jednak to nie wystarczy i lepszym wyjsciem sa gotowe suplementy zawierajace odpowiednia ilosc poszczegolnych skladnikow.

Jacku87
    Guest

Ja regularnie podaję witaminy a w terrarium i tak mam porozrzucane kawałki sepii i czasami widzę jak mój gek ją liże wiec nie zaszkodzi żebyś i ty ją dała ale pamiętaj że sama sepia nie wystarczy i że witaminy są niezbędne

dawid_długoszewski
    Guest

Ja biore cos metalowego np. pęsete i rozcieram sepie na proszek na kamienie

Pawllo
    Guest

jak rozcierać to tylko na tarce skuteczne i szybkie

Kunoichi
    Guest

ja tez na tarce rozcieram ze 3 sztuki i trzymam w pudelku po kliszy

kurcze jak to przeczytalam to az sie woda oblalam ktora pilam....posypac geka sepia.....no hyba ze ma go zjesc cos wiekszego......to wtedy ma sens

hociaz moze sa kremy z wapnem albo maseczki dla gekow ktore sie wciera......
    takie GekoNivea albo GekOriflame

Matmike
    Guest

Ojej ...kurcze sry za ta pomylke.....mi nie chodzilo by posypac geka tylko jak podawac....sam juz nie poamietam ,ale wiem ,że mi nie o to chodzilo...,ale bardzo dizekuje wszyskim za odp i pozdrawiam

Geks
    Guest

Możesz położyć mu całą(mój się na nią kładł )

Uprawnienia umieszczania postów