Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Jakie terra dla 3 Lampartów?

Mieszany widok

micho
    Guest

Jakie terra dla 3 Lampartów?

Witam!!!
    Chciałbym wiedzieć jakie wymiary powinno mieć terrarium dla trzech Gekonów Lamparcich(oczywiście układ 1,2,0)? Bardzo bym prosił o podanie przy wielkości wymiaru jego płaszczyznę, bo różnie ludzi piszą! I jeszcze jedno: Czy Gekonom potrzeba chociaż tej najmniejszej świetlówki UV 2.0 czy wystarczy wapń i witaminki?
    Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Azzurreeuss
    Guest

Re: Jakie terra dla 3 Lampartów?

80*40*30 bedzie spoko ;];]
    zadnych świtlowek to tylko strata kasy ;] niektorzy nawet kamki bez UV rozmnazaja a co dopiero UVka dla nocnych geków

tango
    Guest

Azzurreeuss czyli, wystarczy tylko jakaś żaróweczka, albo dwie philpsa za 3 zł. do ogrzewania?

dawid_długoszewski
    Guest

Ja mam w swoim żarówke 25 wat.W jedym rogu terra mam około 25 stopni a w drugim blisko żarówki dochodzi wieczorem do 32

Azzurreeuss
    Guest

wystrczy najzwyklesza zarówka ;];] taka za 3zł

micho
    Guest

Momencik. Ja bardzo dziękuję za informacje o żarówkach ale nie mniej jednak bardziej zainteresowany byłbym wymiarami terrarium

yupik
    Guest

Przeczytaj pierwszy post Azzurreeussa
    Ja swoje dwa geki trzymam w terra 75x60x40 (długość, głębokość, wysokość) i uważam to za wielkość optymalną dla 2-3 gekonów, a przy odpowiedniej ilości kryjówek to nawet dla 4.
    Ale uważam, że powinieneś zrobić największe jakie możesz - w końcu ich przestrzeń życiowa będzie ograniczona.

Pozdrawiam,
    Piotrek

micho
    Guest

A czy np. metr wysokości to dla nich za dużo?? Czy będzie to dla nich niebezpieczne?? Jeśli tak to jaka wysokość jest najodpowiedniejsza?

blackjack
    Guest

Dla nich najbardziej opytalna wysokość to 40-50 cm(one sa zwierzetami ladowymi, lubia sie wspinac, ale nie na 1 metr wysokosci ), ważniejsza jest powierszchnia dna... Ja uwarzam ze dla 4 gekonow to terra powinno byc co najmniej 100:50:40...
    Jezeli nie mozesz zrobic duzej, to hoduj mniej...

yupik
    Guest

Moje lubia sie wspinac i widok gekona siedzacego praktycznie pod sufitem to nic dziwnego, wysokie terrarium mogloby byc zbyt niebezpieczne dla twoich zwierzat.

Pozdrawiam,
    Piotrek

P.S. Na gieldzie w Swietochlowicach widzialem sliczne gekony high-yellow, jak to dobrze, ze zapobiegawczo nie zabralem kasy

Uprawnienia umieszczania postów