-
Jakie terra dla 3 Lampartów?
Witam!!!
Chciałbym wiedzieć jakie wymiary powinno mieć terrarium dla trzech Gekonów Lamparcich(oczywiście układ 1,2,0)? Bardzo bym prosił o podanie przy wielkości wymiaru jego płaszczyznę, bo różnie ludzi piszą! I jeszcze jedno: Czy Gekonom potrzeba chociaż tej najmniejszej świetlówki UV 2.0 czy wystarczy wapń i witaminki?
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
-
Re: Jakie terra dla 3 Lampartów?
80*40*30 bedzie spoko ;];]
zadnych świtlowek to tylko strata kasy ;] niektorzy nawet kamki bez UV rozmnazaja a co dopiero UVka dla nocnych geków
-
Azzurreeuss czyli, wystarczy tylko jakaś żaróweczka, albo dwie philpsa za 3 zł. do ogrzewania?
-
Ja mam w swoim żarówke 25 wat.W jedym rogu terra mam około 25 stopni a w drugim blisko żarówki dochodzi wieczorem do 32
-
wystrczy najzwyklesza zarówka ;];] taka za 3zł
-
Momencik. Ja bardzo dziękuję za informacje o żarówkach ale nie mniej jednak bardziej zainteresowany byłbym wymiarami terrarium
-
Przeczytaj pierwszy post Azzurreeussa
Ja swoje dwa geki trzymam w terra 75x60x40 (długość, głębokość, wysokość) i uważam to za wielkość optymalną dla 2-3 gekonów, a przy odpowiedniej ilości kryjówek to nawet dla 4.
Ale uważam, że powinieneś zrobić największe jakie możesz - w końcu ich przestrzeń życiowa będzie ograniczona.
Pozdrawiam,
Piotrek
-
A czy np. metr wysokości to dla nich za dużo?? Czy będzie to dla nich niebezpieczne?? Jeśli tak to jaka wysokość jest najodpowiedniejsza?
-
Dla nich najbardziej opytalna wysokość to 40-50 cm(one sa zwierzetami ladowymi, lubia sie wspinac, ale nie na 1 metr wysokosci ), ważniejsza jest powierszchnia dna... Ja uwarzam ze dla 4 gekonow to terra powinno byc co najmniej 100:50:40...
Jezeli nie mozesz zrobic duzej, to hoduj mniej...
-
Moje lubia sie wspinac i widok gekona siedzacego praktycznie pod sufitem to nic dziwnego, wysokie terrarium mogloby byc zbyt niebezpieczne dla twoich zwierzat.
Pozdrawiam,
Piotrek
P.S. Na gieldzie w Swietochlowicach widzialem sliczne gekony high-yellow, jak to dobrze, ze zapobiegawczo nie zabralem kasy
Uprawnienia umieszczania postów