-
75x40x50 - dla ilu?
Witam,
Chcialbym sie dowiedziec ile gekow moge trzymac w terrarium o takich wymiarach: 75x40x50 (dł x szer x wys). Dzisiaj dopiero koncze terra, a jutro zaczynam wystroj wiec chcialbym wiedziec ile mniej wiecej gekow moge trzymac zeby wiedziec ile potrzebuje kasy.
-
Re: 75x40x50 - dla ilu?
Myśle ze dla dwóch gekonów lamparcich. Ja trzymam dwa geki w terrarium 75x45x60
-
Myśle że nawet samca i dwie samiczki.
-
Witam,
Wysokosc moglem miec nawet 2 razy wieksza ale powiedziano mi ze taka wystarczy
-
Wlasnie chcialbym miec 2 samice i 1 samca, ale dla doroslych napewno starczy?
-
Ja bym się tał pokusił nawet o 3- 4 samiczki- oczywiscie w dobrze urządzonym terrarium.
-
Jak zrobisz im wiele kryjówek żeby każdy sobie znalazł jakieś ustronne miejsce to spoko możesz mieć nawet 1/4
-
Krujowek chce zrobic full, ile sie zmiesci :] Dam tam jeszcze jakies roslinki i skalki kolo zarowki zeby sie wygrzewaly. Narazie i tak nie mam tyle kasy zeby kupic 4-5 jaszczurek
Ale moje kolejne pytanie brzmi: czy moge tam wpuscic 3 mlode osobniki? chodzi o to zeby lapaly pozywienie, bo nie wiem czy mam kupic mlode czy dorosle.
-
Jezeli zamierzasz miec jaszczurki dla przyjemnosci to zdecydowanie mlode, poniewaz przyjemniej jest patrzec ja rosna i bedziesz wiedzial czym byly karmione od malego. Co do jedzenia to wyrobia sie z czasem i smialo mozesz je wsadzic do tego terra
-
Oczywiście, że dla przyjemności To w takim razie kupie 2 samice i 1 samca i do końca będę je trzymał w tym terrarium. A teraz takie odbiegające kolejne pytanie: czy da sie rozróżnić płeć u młodych osobników? bo czytałem w opisach i jest tam napisane, że płeć tylko da sie rozpoznać jak geki są juz dorosłe
Uprawnienia umieszczania postów