-
pytanko z ciekawości
nie zamierzam tak robić ale po prostu jestem ciekawy:
czy lampartom można by było zrobić tropikalne terra i np o wysokości 150(cm) czy chciałyby się wspinać zamieszkiwać gdzieś wyżej???
-
Re: pytanko z ciekawości
wątpie bo ani nie maja tych przyssawek ani nie maja takich łapek jak kameleon ze chodzi po gałęziach wiec napisz jakby to mialo wygladac
-
wedlug mnie to ze lamparty nie lubia się wspinac to ściema. MUJ lazi po sciance jak szalony.
-
princeyo wijdź na www.jaszczurkownia.terrarystyka.com.pl i na odnośnik "terrarium" chodzi mi o to górne czy własnie w czyms podobnym geki dobrze by się czuły
-
Lamparta nie można trzymać w takim terrarium, to jest pustynna, naziemna jaszczurka!!! Bezie się źle czuła w terrarium wilgotnym, obsadzonym roślinami i może spaść z dużej wysokości. Gadom należy stworzyć takie warunki, jakie maja w środowisku naturalnym, głównie o to chodzi w budowie terrarium.
-
spoko wiem, mówie, że niezaryzykowałbym zrobienia czegoś takiego, ale byłem po prostu ciekawy.
-
a takie:
http://www.biofil.pl/Sklep/foto/maxi/terraetap4.jpg
może być?? jest w galerii w biofilu i napisane jest że to raj dla geków
-
To pomyśl jakbyś sie czuł w terrarium 1m/1m/8m(wysokość) obsadzonym roślinami?? ;/;/;/
-
ja z moich obserwacji zauwazylem ze moje geki lubia wysoko siedziec w terra a co do Guttata to wiele gekow co posiadamy nie widzialy natury.
-
I jedno i drugie odpada dla lamparcich...
Uprawnienia umieszczania postów