Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Co gdy wyjeżdżacie na wekend???

dawid_długoszewski
    Guest

Co gdy wyjeżdżacie na wekend???

Właśnie co robicie z gekonem gdy musicie np.wyjechać na pare dni.Czy np.można mu pare dni nie zraszać terrarium???Czy są przez takie postępowanie jakieś skutki uboczne???Bo z jedzeniem nie ma problemu bo da sie mus oseske mysią i wystarczy mu na 4-5dni

Raffee
    Guest

Re: Co gdy wyjeżdżacie na wekend???

Gekon bez jedzenia potrafi wytrzymac spokojnie 6 miesiecy. Zostawienie go na tydzien czy dwa nie jest zadnym problemem i napewno nic mu nie bedzie. W naturze nigdy nie jest tak ze dostaje codziennie siweirszcze i temp oraz wilgotnosc utzrzymuja sie na rownym poziomie.

yupik
    Guest

Nigdy nie zraszam terra, mam tylko miseczke z woda, z ktorej bardzo chetnie pija. Zaden z moich zwierzakow nigdy nie mial problemu z wylinka, wiec Twoje zwierzaki tez nie powinny miec problemu z powodu kilkudniowego nie zraszania terrarium. Jezeli jedziesz na dluzej to po prostu miseczka albo wieksza albo dalej od ogrzewania.

Jak wyjezdzam na weekend lub tydzien to wrzucam im 10 swierszczy i dokladam mala miseczke z jedzeniem (pokarm platkowy dla rybek) dla swierszczy.

Pozdrawiam,
    Piotrek

dawid_długoszewski
    Guest

ok dzięki uspokoiłem sie troche bo rodzice sie czepiali ze przez gekona nie bede mógł wyjeżdzać na wekendy

Pawllo
    Guest

hehe ja jak wyjeżdżam to przygotowuje porcje świersczy i mama albo babcia(jak wyjeżdżam gdzieś z rodzicami) zawsze poda i wymieni wodę

GREJFRUT
    Guest

Tylko jechac A z tym niekarmieniem 2 tygodniowym to zalerzy od kondycji gekona!!I tak jak przedmówcy powiedzieli wrzucić z 10 świerszczy i w droge!A co do wody to lepiej kogoś poprosić żeby (przy dłuzszym wyjeździe) wymienił wode co 2 dzień!

dawid_długoszewski
    Guest

A własnie gdzie gekony sie załatwiają?????Wszędzie gdzie popadnie czy może własnie do wody?????prosze o odp

Ibqs
    Guest

Gekony sa na tyle madrymi zwierzetami ze nie robia sobie do wody jak niektore legwany (nie obrazam tu legwanow oczywiscie) ale zalatwiaja sie zawsze w jedno miejsce albo w obrebie kwadrata 10x10 cm (zalezy od wielkosci terra)
    bynajmniej u mnie zawsze tak bylo i jest nirezaleznie czy to samiec czy samica

Silent
    Guest

U mnie tez tylko w jedno miejsce. Troche lipa bo to jest akurat na skalce a ona nie przylega dokladnie do scianki terra i niedlugo bede musial ja ,,odklejac,, bo troche gowienek tam juz nawpadalo....

Uprawnienia umieszczania postów