-
jaka moc kabla grzewczego?
Witam,
mam zamiar kupic kabel grzewczy i dac go pod podloze na 1/2 terra w ktorym bede trzymal lamparty. A moje pytanie brzmi jaka moc kabla mam urzyc - 15 czy 25 W?
-
Re: jaka moc kabla grzewczego?
-
A musze kupic kabel silikonowy czy nie? bo mam taka oferte a dokladnie: http://www.tropik.pl/product_info.ph...54b2f806ccfc7b
i nie wiem czy moge go kupic
-
A jaka masz temp w terra bez kabla w dzien i noc??? I jakiej wielkosci jest terra bo to ma duze znaczenie.
-
Terra bedzie rozmiarow: 75x40x50 (dł x szer x wys). Jutro zaczne je robic ale wole wyposazenie kupic wczesniej zeby doszlo poczta jak skoncze dlatego pytam.... Oprucz tego kabla bede mial 2 albo 3 zarowki (1 ktora bedzie dawal temp, a 2 UVA ). A sa zarowki UVA czy tylko jarzeniowki - jesli sa zarowki dajcie adres www zebym mogl sobie kupic
-
15 W wystarczy, jeżeli miaszw pomieszczeniu temperature rzedu 19-21 stopni.
-
te zarowki dadza tez temp. Mantid moge sie z toba jakos skontaktowac zeby chwilke pogadac, bo chce zasiegnac rady? A mam inne takie pytanie: bede mial elektroniczny termometr i higrometr i gdzie mam go dac? Na ziemi czy w powietrzu gdzies?
-
Jezeli nie masz jeszcze terra to wstrzymaj sie z zakupem kabla poniewaz moze okazac sie ze nie bedzie potrzebne. Co do zarowek to jezeli masz kupowac (co nie jest niezbedne) lepiej kupic swietlowke z uva i uvb ktore wspomaga wytwarzanie wit D3. Swietlowka ta nie jest konieczna dla lamparta poniewaz jest zwierzeciem prowadzacym nocny trym zycia i odpowiedni zestaw wit wystarczy jednak jezeli masz kase to mozesz kupic 4% uvb
-
Swietlowke czyli??? Jarzeniowka czy zarowka?
-
Jarzeniowke oczywiscie jezeli masz kase. A termometr umieszczasz tam gdzie chcesz zmierzyc temp, najlepiej umiescic w miejscu gdzie jest nizsza temp i utrzymywac ja na poziomie 27-28 stopni a w miejscu gdzie jest zarowka moze siegac 35 i wtedy gek bedzie mogl sobie wybrac miejsce.
Uprawnienia umieszczania postów