-
problemy z jedzeniem??
moja samiczka przez ostatnie 2 dni jadla jednego swierszcza dziennie(co prawda doroslego bananowca) a dzisiaj nie zjadla wogole, czy gekony maja takie dni ze stronia od pokarmu czy moze jest chora??
sam poczatek a tyle odrazu zmartwien(poczatkujacy terrarysta)
-
Re: problemy z jedzeniem??
to juz bylo miliony razy na forum............................
-
Ale skoro jestes poczatkujacy to Ci powiem:
Gekon lamparci moze nawet ok. 6 miechow nie jesc...(czyjes doswiadczenie)
u mnie maks to z miecha nie jadly
-
No było dużo razy bo sam ostatnio szukałem takich wiadomości, ale wracając do odpowiedzi.Ja miałem neidawno tą samą sytuacje moj samczk codziennie dostawal1 świerszcza(wiecej nie chcial)i nagle przerwa 3 dni, troche sie zmartwiłem, bo mój poprzedni gekon był strasznie rozżarty (2-3 świerszcze dziennie). Jednak dziś znowu zaczął jeść, jak mówili poprzednicy one są baaardzo wytrzymałe . U mojego kolegi gekon nie jadł 5 tygodni bez szkody dla siebie(sam sobie zrobił głodówkę).
-
Gekon bez problemu moze wytrzymac 6 miesiecy bez jedzenia i nic mu nie bedzie. Robienie przerw 1-2 tygodniowych jest wskazane dla zdrowia, poniewaz uklad pokarmowy moze sie przeczyscic i nasladuje to naturalne warunki, ktore to powinnismy jak najbardziej odwzorowywac a nie jest normalne zeby gek zjadal regularnie jednego swierszcza dziennie.
-
dzieki za odpowiedzi odrazu mi lepiej
-
Cala tajemnica tkwi w ogonie... Jezeli jest gruby i gekon nie je - nie masz sie co martwic. Moj nie jadl pare miesiecy (caly okres jesienno-zimowy). Jezeli natomiast widac, ze gekon chudnie, a mimo to nie ma apetytu, wtedy musisz sie juz zaczac zastanawiac co jest przyczyną.
-
muj nie je i chudnie. co morze byc przyczyna??? ( zapchanie chyba odpada bo od czasu do czasu robi kupe)
-
a jest moze ruchliwy czy osowiały..to też sie liczy
Uprawnienia umieszczania postów