Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: problemy z jedzeniem??

kola
    Guest

problemy z jedzeniem??

moja samiczka przez ostatnie 2 dni jadla jednego swierszcza dziennie(co prawda doroslego bananowca) a dzisiaj nie zjadla wogole, czy gekony maja takie dni ze stronia od pokarmu czy moze jest chora??
    sam poczatek a tyle odrazu zmartwien(poczatkujacy terrarysta)

blackjack
    Guest

Re: problemy z jedzeniem??

to juz bylo miliony razy na forum............................

Ibqs
    Guest

Ale skoro jestes poczatkujacy to Ci powiem:
    Gekon lamparci moze nawet ok. 6 miechow nie jesc...(czyjes doswiadczenie)
    u mnie maks to z miecha nie jadly

M.I.R.A.S.
    Guest

No było dużo razy bo sam ostatnio szukałem takich wiadomości, ale wracając do odpowiedzi.Ja miałem neidawno tą samą sytuacje moj samczk codziennie dostawal1 świerszcza(wiecej nie chcial)i nagle przerwa 3 dni, troche sie zmartwiłem, bo mój poprzedni gekon był strasznie rozżarty (2-3 świerszcze dziennie). Jednak dziś znowu zaczął jeść, jak mówili poprzednicy one są baaardzo wytrzymałe . U mojego kolegi gekon nie jadł 5 tygodni bez szkody dla siebie(sam sobie zrobił głodówkę).

Raffee
    Guest

Gekon bez problemu moze wytrzymac 6 miesiecy bez jedzenia i nic mu nie bedzie. Robienie przerw 1-2 tygodniowych jest wskazane dla zdrowia, poniewaz uklad pokarmowy moze sie przeczyscic i nasladuje to naturalne warunki, ktore to powinnismy jak najbardziej odwzorowywac a nie jest normalne zeby gek zjadal regularnie jednego swierszcza dziennie.

kola
    Guest

dzieki za odpowiedzi odrazu mi lepiej

Hari
    Guest

Cala tajemnica tkwi w ogonie... Jezeli jest gruby i gekon nie je - nie masz sie co martwic. Moj nie jadl pare miesiecy (caly okres jesienno-zimowy). Jezeli natomiast widac, ze gekon chudnie, a mimo to nie ma apetytu, wtedy musisz sie juz zaczac zastanawiac co jest przyczyną.

bakus
    Guest

muj nie je i chudnie. co morze byc przyczyna??? ( zapchanie chyba odpada bo od czasu do czasu robi kupe)

princeyo
    Guest

a jest moze ruchliwy czy osowiały..to też sie liczy

Uprawnienia umieszczania postów