Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Czym świecić gekonowi lamparciemy czerwoną żarówka??

placzacy
    Guest

Czym świecić gekonowi lamparciemy czerwoną żarówka??

Czym świecić gekonowi lamparciemy czerwoną żarówka , niebieska czy zwykłą i ile wat ????

Pawllo
    Guest

Re: Czym świecić gekonowi lamparciemy czerwoną żarówka??

Wdzień zwykłą albo jeśli masz świetlówkę to możesz zrobić mix świetlówka + czerwona. W nocy czerwoną lub niebieską. Jak dla mnie obydwie wyglądają fajnie i co najważniejsze nie zauważyłem, żeby jakoś negatywnie to wpływało na gekony.

Pawllo
    Guest

aha zpomniałem o mocy, moc żarówki dobierz najlepiej sam albo kup powiedzmy 60 i kup ściemniacz lub termostat.

Raffee
    Guest

Na dzien najlepsza jest lustrzanka poniewaz cieplo skupia w jednym miejscu, natomiast na noc jezeli wymaga terra dogrzania lepszym wyborem od zarowki bedzie kabel lub mata grzewcza co stwarza naturalne warunki gdy nagrzane podloze oddaje cieplo. Z reguly jednak terra nie wymagaja dogrzewania w nocy i wtedy najlepiej nie stosowac zadnej zarowki, chyba ze bardzo chcesz obserwowac geka w nocy to lepsza bedzie niebieska poniewaz nie nagrzewa sie zbytnio w przeciwienstwie do czerwonej.

YaKiLLaK
    Guest

Ja używałem 2 lustrzanek 25W a w nocy nie świeciłem bo to wkońcu nocne zwierzęta.....

Pawllo
    Guest

to jak je obserwujesz?

blackjack
    Guest

jeszce ja mam takie pytanko odnośnie o tych żarówek. Czy jest jaka sogromna różnica między niebieksimi żarówkami egzoterra a tymi, np z castoramy niebieksimi? Czy to światło jest jakies "inne", gady je widzą czy takie same?

z góry wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelkie dzieki

pozdro

blackjack

dawid_długoszewski
    Guest

Gekony lamparcie w nocy powinny mieć spadek temperatury,więc wszelkie żarówki które się grzeją odpadają także mata grzewcza też.Na noc najlepiej kupić oświetlenie które nie wytwarza ciepła

Uprawnienia umieszczania postów