Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: WAPNO

bakus
    Guest

WAPNO

witam!! Czy gekonowi moge poawać wapno w syropie??( takie jak dla ludzi)
    Kupiłem surop firmy SANOSVIT. Czy ktos z was dawał to lub cos podobnego gekonom??

bakus
    Guest

Re: WAPNO

PS.Jesli można to najlepiej w jaki sposub??( szczykawk??)

Hari
    Guest

Nie wiem, jakie wapno kupiles i jaki jest jego dokladny sklad, ale lepiej nie podawaj. Wydaj 2zl na sepie w zoologicznym, zetrzyj ja i bedziesz mial zdrowego, zadowolonego gekona.

DOMINOS
    Guest

A co do podawania to wystarczy dać kropelke na "nosek" a on sam ją zliże.

Pozdrawiam Dominos

Raffee
    Guest

Napewno nic mu sie nie stanie jak podasz mu takie wapno jednak jest to wapno dla ludzi a nie gadow i nie zostanie w takim samym stopniu wchloniete przez niego jak specialne.

bakus
    Guest

niechce zakładac nowego postu wiec skorzystm z tego.26.01.2005 kupilem geka jeszcze do dzis niezrobil kupy ani nic nieje( niejedzenie jest pewnie spowodowane stresem) ale martwie sie czy niekupilem zapchanego. Gdy go wezme na ręke chętnie chodzi i wszystko dokladnie bada. Więc niejest osowialy. Czy mam sie martwic tym ze sie nie wyprurznia???

Pawllo
    Guest

skoro nic nie je to nie ma z czego zrobić kupy, a co do tego, że kupiłeś zapchanego gekona to się spytaj hodowcy od którego go kupiłeś kiedy ostatnio się wypróżniał(gekon, nie sprzedawsa )

Raffee
    Guest

Jezeli od miesiaca nie wyproznil sie to moze byc oznaka zapchania. A wiesz na jakim podlozu byl trzymany u hodowcy??? Mozesz zrobic mu masaz w cieplej wodzie co moze ulatwic wyproznienie sie, jezeli nie pomoze to po kilku dnach gliceryna lub wizyta u weta ktory ma pojecie o gadach.

bakus
    Guest

Niestety niewiem na czym był trzymany jeszcze chwile poczekam, sprubuje mu dac jedzonko jeszcze kilka razy. jak niezje i w dalszym ciągu się nie wyprużni to pojade do weta.

lipton
    Guest

pojedziesz do weta i znajac naszych weterynazy pomoga mu szybciej odejsc do krainy wiecznych łowów . węz tak jak kolega polecał zrób mu ciepła kapiel , jezeli to niepomoze wprować mu do pyska białko z kuzego jajka ewentualnie olej roslinny , napewno mu to niezaszkodzi a moze pomódz w wypruznieniu . Innego wyjscia niema , weterynaz napewno wiele wiecej niezdziała tylko cie skasuje odpowiednio .
    A zreszta napisz jaki czas trwa to zachowanie , moze to byc okre adaptacyjny zwierzaka . pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów