Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Oswajanie ...

Wojtyla
    Guest

Oswajanie ...

Witam .
    Jaki jest najleprzy sposub na oswojenie gekona lamparciego ??
    i jakie sa wasze doswiadczenia

Raffee
    Guest

Re: Oswajanie ...

Na samym poczatku powinienes dac gekowi jakies 2-3 tygodnie na zaaklimatyzowanie sie w nowym terra a po tym czasie zaczac stopniowo "grzebac" w terra. Puzniej pozwolic gekowi zeby polizal reke i stopniowo zaczac wyciagac z terra.A z czasem napewno sie przyzwyczaji i bedzie jadl puzniej z reki.

Wojtyla
    Guest

thx.
    Ja bende mial geka jakos moze po feriach ...
    a twój je z reki ?? jak lapiesz swierszcza w palce ??

PoZdRo

Raffee
    Guest

Wszystkie jadly z reki. Normalnie lapie sie w garsc i potem w terra, natomiast jezeli chodzi o witaminy to najlepiej vibovit przesypac do jakiegos pojemnika gdzie puzniej wrzucasz swierszcza potrzasasz nim troche i dzie do zjedzenia. Lamparty dosyc latwo sje osfajaja i napewno nie nbedziesz mial z tym problemow. A jezeli bedzie sz mial mlodego sobnika to odradzam za podloze piasek poniewaz sam stracilem w ten sposob 2 mlode geki.

Wojtyla
    Guest

szkoda ich
    ok dzieki za porade ...
    to co by bylo najleprze kolosy ?? szczeze muwiac tak srednio mi sie podobaja ...

Wojtyla
    Guest

a geka moge miec jeszcze puzniej niz myslalem :/:/:/
    najpierw wszystkiego sie dokladnie dowiem poczytam kupie terra i wystruj i wszystko a puzniej na koncu dopiero ... kupie gekonika

Raffee
    Guest

Za podloze najlepiej uzyc chips kokosowy wymieszany z ziemia lub torfem . Radzil bym przejzec cale forum puki nie masz jeszcze geka i przeczytac fAQ a napewno dowiesz sie wiekszosci rzeczy.

Wojtyla
    Guest

spoko.
    Juz przestudiowalem ksiarzke kumpla i duuuzo w internecie.
    ale nie zaszkodzi FAQ przeczytac

darkyoda
    Guest

Ja oswoilem swojego gekona sposobem takim... Codziennie trzymalem reke w terra 10 minut. Az w koncu po paru dniach polizal i wszedl. Od tej pory wchodzi gdy tylko wkladam reke do terra

sqqter
    Guest

Ja dałem mu 3 dni na aklimatyzację potem już wcinał świerszczyki i wogóle. Najpierw przez ok dwa dni trzymalem w terra rękę przez około dwie minutki. Następnie przez 3 dni kłądłem rękę koło gekona a on się patrzył. Po kilku takich sytuacji podszedł i mnie polizał. Następnie Powoli brałem geklona na rękę ( W terrarium nie poza bo może się to źle skończyć) Po około 3 tygodniach gekonik był bardzo pokojowo do mnie nastawiony a po kolejnym miesiącu się oswoił

Uprawnienia umieszczania postów