Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: RESZTKI WYLINKI GEKA

DOMINOS
    Guest

RESZTKI WYLINKI GEKA

Witam wszystkich terrarystów.

Mam pytanko dotyczące wylinki geka, co z resztkami wylinki która nie pozchodziła do końca na łapkach, przez co jego palce nie są w naturalnej pozycji (nie rozszerzają sie tak jak powinny) od dwóch dni delikatnie namaczam mu tą skórę wodą ale mimo tego nie zeszła. Czy trzeba mu jakoś koniecznie pomóc ? bo nie widze żeby sam skubał te resztki.

Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam Dominos

bakus
    Guest

Re: RESZTKI WYLINKI GEKA

POszukaj w archiwum ten temat juz był!! Najlepiej udaj sie do weterynarza bo mozesz cos zrobic swojemu gekonowi!!!!!!!!!!!

Raffee
    Guest

To ze nie zeszla mu wylinka do konca to zaden powod zeby leciec do weta bakus. Zrob mu 15-20 minutowa kapiel w wodzie do 30 stopni i sciagnij zesztki wylinki a napewno zejdzie bez problemu.

Silent
    Guest

Tylko nie ciagnij za mocno zebys mu czego nie urwal :P

DOMINOS
    Guest

Dzięki za rady napewno mu niczego nie urwie, FAQ przeczytałem i dowiedzialem się o kąpieli, jednak chciałem się dowedzieć od doświadczonych hodowców czy mają inne metody.

Pozdrawiam Dominos

The_Answer
    Guest

ja biore patyczek do uszy namaczam go ciepla woda, biore mala pencete, najpierw nacieram palca tym wacikiem a potem delikatnie sciagam penceta skore, zawsze tak robie i nie mialem przy tym problemow

mantid
    Guest

Zdecydowanie lepiej działa gliceryna (można ją kupic w aptece bez recepty). Wylej kilka kropel na palce gekona i delikatnie rozsmaruj. Po kilku minutach powinno bez problemu zejść.

DOMINOS
    Guest

Dzięki wszystkim za porady, kąpiel w wodzie pomaga ale w niektórych miejscach mocno trzymie więc zastosuje gliceryne.

Pozdrawiam Dominos

yari
    Guest

ja tam swojemu zawsze sciagam wylinke z palców bo mu nie zchodzi.Ale kapiel pomaga

DOMINOS
    Guest

Ile stosujesz mniej wiecej takie namaczanie? bo z tą skórą na palcach to mam problem, palce są już porozdzielane ale resztki skóry przylegają jeszcze do nich, i nie ma jak tego ściągnąc. Zejdzie po paru dniach ? czy dalej kąpiele stosować ?

Pozdrawiam Dominos

Uprawnienia umieszczania postów