Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: kiedy odrośnie ogon? + zdjęcia

modliszka
    Guest

kiedy odrośnie ogon? + zdjęcia

Mam pytanie, mojego gekusia mam od koncówki wakacji.Kupiłem go kiedy miał cos ponas miesiąc.Jest to młoda 10-cio. centymetrowa samiczka.Kupiłem ją bez ogonka.Jak myślicie?Kiedy ten ogonek zacznie odrastać?
    Fotki:

Obcy
    Guest

Re: kiedy odrośnie ogon? + zdjęcia

juz odrósł, odrośniety ogon nie bedzie miał juz tych segmentów...

yari
    Guest

tez mi sie tak wydaje ze juz odrósł. Nowy ogon nigdy nie osiagnie juz tych samych rozmiarów co stary.

bakus
    Guest

powiedzcie z jakiego powodu gekony odżucaja ogon?? strach??

Raffee
    Guest

Ogon jest juz odrosniety i nigdy nie bedzie mial tego samego koloru oraz segmentow jak normalny. Z lamparciego zrobis sie groboogonowy

A co do odrzucania ogona to moze byc ze strachu, dla odwrocenia uwaga napastnika lub zostal chwycony za niego i odrzucil.

MareQ
    Guest

ogonek odrośnięty, ewidentnie. To jest własnie ten urok, że jak gek odrzuci to potem rośnie taka bula, nie dzielona na segmenty jak oryginał.
    A ogon to tak jak raffee napisał - ze strachu, kiedy są zagrożone, żeby odwrócić uwage przeciwnika, lub gdy sie je za niego bedzie szarpało :P

bakus
    Guest

czyi jest ryzyko ze kiedy kupie nowego lamparta wezme na ręke on sie przestraszy i odzuci ogonek?????????

MareQ
    Guest

nie, takiej opcji raczej niema. Chyba że będziesz ciągnął go za ten ogonek to wtedy tak.

bakus
    Guest

dzieki

Uprawnienia umieszczania postów