Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: gekon lamparci

Pingu
    Guest

gekon lamparci

Siemka,od wczoraj mam gekona w domku ma 3 miesiące,i siedzi cały czas w jednym miejscy i nie zabardzo go rwie do przechadzek po akwarium cały czas albo sobie spi albo patrzy-nie jest zbyt ruchliwy,czy to sie zmieni??

Pingwin
    Guest

Re: gekon lamparci

jesli gekon jest zdrowy to zmieni sie <musisz mu dac czas do przyzwyczajenia sie daj mu jakis tydzien spokoju>jak sie przyzwyczai to powinienen zaczac badac i chodzic po terenie.

Pingu
    Guest

jak go kupywałem był z młodą samiczko moze mu jej brakuje??

modliszka
    Guest

Jak masz go od wczoraj to sie nie dziw.Gekon musi sie przyzwycaic do nowego otoczenia i musisz dac mu spokój.

Raffee
    Guest

Zmiana miesca wymaga trzoche czasu na oswojenie z nowym otoczeniem i warunkami panujacymi w terra. Musisz rowniez pamietac ze lampart najwieksza aktywnosc wykazuje w nocy (nie zawsze) i dopiero z czasem moze sie ozywic. Jednym ze sposobow aby przyzwyczaic geka do aktywnosci dziennej jest podawanie jedzenia w dzien, co nie nasladuje naturalnych warunkow.

majusia10
    Guest

napisales ze akwarium... jesli go trzymasz go w akwa to gek nie ma poprostu wentylacji i to mu szkodzi musisz miec terrarium.... chyba ze poprostu sie zle pomyliles....

Goblin
    Guest

majusia10 w akwa jest wentylacja jeżeli góra jest całkowicie odsłonięta !:] jest b.dobra wentylacja i zawsze świerze powietrze :]

majusia10
    Guest

dla mnie w akwariach trzyma sie rybki a jaszczurki i inne gady w terrariach.... proste....

kajolka
    Guest

'majusia10 w akwa jest wentylacja jeżeli góra jest całkowicie odsłonięta !:] jest b.dobra wentylacja i zawsze świerze powietrze :]'
    serio?? czy se jaja robisz? bo jak na prawde to się załamie :> za pieniądze które wydałam na terra mogłabym kupić 2 geka

Goblin
    Guest

kajolka nierobie se jaj tak jest tyle że w terra łatwiej utrzymac odpowiednią temp. wilgotnośc itd. :]

też myśle że w akwa trzymie sie rybki ,gryzonie itp :] a terra sa przeznaczone dla gadzinek i płazów :]

Uprawnienia umieszczania postów