Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: okres spoczynku gekona

iguana_12
    Guest

okres spoczynku gekona

Chcem zrobić okses spoczynku moim gekonom, ale bede to robił pierwszy raz wiec mam kilka pytań. Jak mam obnizyc temp w terra do 14 stopni?, w pokoju mam koło 21 a taka temp bedzie za wysoka. dodam ze skruciłem im juz dzień do 10 godzin

pepre
    Guest

Re: okres spoczynku gekona

1. przenies terrarium w inne, chlodniejsze miejsce
    2. wsadz geka do tymczasowego terra jesli obecnego nie mozesz przeniesc w inne miejsce

tak naprawde wydaje mi sie ze obnizanie do tak niskiej temp nie ejst konieczne, duzo ważniejszym elementem jest rozdzielenie obu płci w dwoch terrariach na okres spoczynku. wowczas powinny ci nawet temperature wybaczyć

iguana_12
    Guest

Najchłodniejszym miejscem w moim domu jest nie ogrzewany pokój, ale tam temperatura wynosi 17 stopni, czy to wystarczy?? Acha i czy jak nie moge rozdzielic gekonów do osobnych terrari to mógłbym rozdzielic terrarium na dwie czesci jakas płyta?

Silent
    Guest

A czy taki okres spoczynku jest absolutnie konieczy?

yupik
    Guest

Pomaga gdy chcesz rozmnazac gekony.

Pozdrawiam,
    Piotrek

Nazar
    Guest

Ale nie jest konieczny. Zalecany

Biber
    Guest

zalecany u starszych młode lepiej nie zimować

tango
    Guest

roździelenie płci do różnych terrari, a co to da (wybaczcie jestem niedoświadczony) a jęsli to tak ważne t czy np. można by było załozmy samca włozyć do jednego mniejszego terra (duzo mniejszego) i włozyć je do tegop włąściwego zeby z tamtad brał ciepło itp.?

Uprawnienia umieszczania postów