Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Wrocławskie Sklepy Zoologiczne

Jarek Zajączkowski
    Guest

Wrocławskie Sklepy Zoologiczne

Trochę czasu to potrwało ale udało mi się wypracować pewien schemat współpracy ze sklepami zoologicznymi, poprawiający (mam nadzieję) warunki przetrzymywania zwierząt, gwarantujący (w zakresie jaki jest możliwy do osiągnięcia) zakup zdrowych zwierząt, gwarantujący zakup legalnych, z punktu widzenia prawa, zwierząt objętych ochroną CITES, dający możliwość szerzenia wiadomości hodowlanych wśród mniej zaawansowanych miłośników zwierząt egzotycznych.
    System współpracy opiera się na następujących założeniach:

1. Objęcie zwierząt opieką weterynaryjną, profilaktyka zdrowych, czasowe (do momentu wyzdrowienia) usunięcie z sprzedaży i leczenie zwierząt chorych. systematyczna kontrola stanu zdrowia wszystkich zwierząt znajdujących się w sklepie.

2. Bezpłatne (opłacane przez Sklepy) dla właściciela badanie kliniczne zwierząt do pięciu dni od zakupu z możliwością reklamacji w przypadku stwierdzenia choroby lub wad ukrytych. Udzielanie podstawowych informacji podczas badania klinicznego dot. utrzymywania żywienia, profilaktyki itp.

3. Organizację i pomoc w systematycznym prowadzeniu rejestracji zwierząt CITES W przyszłości znakowanie zwierzat (CITES) przy pomocy chipów.

4. Cotygodniowe konsultacje z lekarzem wet. (czyli ze mną ) w współpracujących sklepach zoologicznych - zakup zwierzęcia "pod kontrolą specjalisty"

5. Comiesięczne organizowanie szkoleń dla sprzedawców, hodowców w zakresie chowu, opieki, żywienia, prawa (CITES, Ustawa o ochronie przyrody) w różnych miastach w kraju (oczekuję propozycji). Pierwsze we Wrocławiu w lutym.

Do dziś sklepami współpracującymi są:
    "KAKADU" - Galeria Dominikańska
    "KAKADU" - Borek
    Sklep zoologiczny - E. Leclerc
    Sklep zoologiczny ul. Odrzańska (wsp. ograniczona)

To tyle (na razie). Zapraszam do współpracy.

Re: Wrocławskie Sklepy Zoologiczne

Kurczę, tylko gady? Pajęczara moze wpasc?

Pozdrawiam.

Jarek Zajączkowski
    Guest

Avi! Zawsze jesteś mile widziana! Wszędzie!

Jarek Zajączkowski
    Guest

Dziś dołączyły do listy dwa nowe sklepy:

5. Sklep zoologiczny w Koronie
    6. Sklep zoologiczny przy ul. Piastowskiej

Mam do Was prośbę! Jeśli zwrócicie uwagę w którymś z wyżej wymienionych sklepów na jakiekolwiek nieprawidłowości - dajcie znać. Będę robił wszystko co możliwe aby naprawiać. polepszać. leczyć itp.

Ja zauważyłem dzisiaj nieprawidłowość w sklepie na Odrzańskiej, mianowicie - nie ma go.

Popieram!!!
    Zgadzam sie ze w sklepie na ul.Odrzańskiej jest ograniczona współpraca...ptaszniki mają brudne terrarium a sprzedawca zachowuje sie jak gbur...

Dla mnie nigdy nie byl gburowaty....

dr Robert
    Guest

Też nie miałem problemów w tym sklepie. To był najlepszy sklep z gadami we Wrocławiu.

popieram poprzednika/poprzedniczkę co do Pana Jurka z Odrzańskiej wcale nie jest taki za jakiego zapewne wiele osób go ma jak już gdzieś pisałem trzeba się umieć z każdym dogadać a nie wymagać aby on się dogadywał z Tobą....

Pozdrawiam
    Serpent

Dla mnie byl bardzo niemily i pytajac o ptaszniki uzyskalem niewiele inf. i w sposob delikatnie mowiac nieprzyjemny.Mój kumpel bywa u niego od lat i twierdzi ze gosc sie "wypalił"(to jego zdanie)Moze miał zły dzień i nie chcialo mu sie rozmawiac co nie znaczy ze musiał sie w ten sposób zachowywać.Byłem tam raz i o raz za duzo......
    3mcie sie ciepło
    Tomass

Uprawnienia umieszczania postów