-
Mój gek :-P slepota
Hmm wiec jak to nazwac mój gekon lamparci odmiany albino ma chyba problem ze wzrokiem mam jeszcze 3 inne małę geki i wszystkie ładnie jedza z pensety. Wiec zauwazyłem ze on jak widzi pokarm to zawsze krzywo celuje by go dorwać kiedy go niedorwie patrzy sie w ruzne strony szukajac go kiedy podkładam mu jeszcze raz pokarm pod nos oglada sie dalej i niewie gdzie to jest wkońcu jakims cudem zatakuje i trafi na pokarm. Hmm zastanawiam sie czy to moze być groźne z tym jego zrokiem chciał bym dodać ze gekuś niema też jednego ucha :P porostu gekus albinus kalekus :-) slepy i głuchy :-) czy to coś z wada wzroku może przerodzić sie na cos groźnego ?
-
Re: Mój gek :-P slepota
To czy gek widzi mozesz sprawdzic standartowa metoda swiecenia w oczy latarka przy zgaszonym oswietleniu w dzien, jezeli nie bedzie zadnej reakcji to trza by sie wybrac do weta zeby to obadal. Karmienie z pencety nie jest najlepszym pomyslem wkoncu gekon to drapieznik i swoja zdobycz powinien sam upolowac a nie podawac mu pod pysk. Jak to nie ma ucha???
-
moglbys pokazac fotke tego geka moze ty niemasz geka jak ten niby gek ma uszy albo jednego niema
-
ma geków 8+2 moje :P
ale mnie też zastanawia o ci chodzi z tym uchem <lol>
-
Przeciez one maja uszy wklesle.... Zalepiles mu to plastelina czy jak ? (lol)
-
gekuś niema jednego ucha podobno to czeste u albinosów. No i spruguje to Raffee zaproponował bo niepodoba mi sie ze takie soś ma ale no porostu widze że ma jakas wade pokarm jest po prawej stronie a on patrzy sie troche na prawo i w góre i kurcze atakuje powietrze a karme je specjalnie z pesety zeby kazdy dostawał taka sama ilość jedzenia niechce żeby było tak że gek 1 zje wiecej niż inne i inne benda głodne wiec wiem co robie.
-
Silent teksty tepu sa obraźliwe jak chcerz coś wiedziec na temat wady genetyczne czestej u albinosów pogadaj z Firia bo uraziłeś mnie tym tekstem jestem powaznym terrarysta a nie jakims 12 latkiem :/ wiec sory a i jeszcze jedno poczytaj troche na temat tej wady w tedy może bedziesz umiał sie zachamować na nastepny raz i niewalic tak obraźliwego komentarza :/
-
Co do karmienia z pensety to jak mialem 3 geki w jednym terra karmilem je normalnie i kiedy jeden sie najadl to drugi dostal swoja porcje i trzeci tez lapal sie na swoje.
-
Eno chola (hola???) Ja mam 12 lat a ty wyzywasz kogoś od 12 lat. To ja poczułem sie urażony :P:P:P
-
Ja karmie co 2dni daje im dużooo świerszczy - jeden nie jest w stanie zjes wszystkich to sie inne najedzą. Chyba że twóje to są takie że żra do oporu to inna sprawa.
pozdr
Uprawnienia umieszczania postów