Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: albinos? jak?

Silent
    Guest

albinos? jak?

Jakie kolorystyczne odmiany gekow trzeba skrzyzowac zeby uzyskac albinosa? jakie jest prawdopodobienstwo ze wylegnie sie albinos? i czy te ,,kolorystyczne odmiany maja jakies nazwy lacinskie, albo cos w tym stylu?,,

Bylbym wdzieczny jak by ktos zapodal foty. z gory dzieki

darkyoda
    Guest

Re: albinos? jak?

Najlepiej kup sobie gekona (albino) a nie kombinuj ....

Silent
    Guest

Ale to nie o to chodzi. Bo ja go chce wyhodowac

mantid
    Guest

To kup dwa albinosy i je rozmnóż. Własnie w ten sposób hoduje się albinosy. Ewentulanie mozesz kupic jednego i skrzyzowac go ze zwyklym. Potem skrzyzowac ze sobą ich potomstwo i liczyc ze wykluje się 25 % albinosów. Czyli jeśli kupisz dorosłe to już za 2 lata masz szanse na swoje pierwsze albinosy.

Dawid
    Guest

a skad w ogole sie wziely ty odmiany kolorystyczne jak powstaly

Kord1991
    Guest

A podał by ktos jakieś ciekawe strony o gekonach lamparcich najlepiej polskie.

Radek. P.
    Guest

Zapewne kiedyś u kogoś urodził się mutant (albinos) i ten ktoś stwierdził: o! jaki ładny, będę je hodował by miec więcej. A jak miał już więcej, to sprzedał kilka.

P.S. Na wolności też się od czasu do czasu takie rodzą, ale są zbyt widoczne (odmiany kolorystyczne prawie zawsze nie mają dobrego kamuflarzu) i zostają szybko złapane przez drapierznika, albo przez człowieka, który chce hodować taką "ciekawostkę". Podobno pierwsze bałe szczury urodziły sie jeszcze na wolności, ale resztę zycia spędziły w klatkach. Tak zaczęto hodować szczury.

Pawllo
    Guest

Silent
    Guest

A w jakich granicach cenowych oscyluja mlode albinosy? I jeszcze takie pytanie nie zwiazane z tematem. Otoz najbardziej pasuje mi postawic terraruim kolo wiezy, i nasuwa sie pytanie czy gekowi moze to przeszkadzac? I czy on dobrze slyszy? bo np. weze sa gluche a chomiki slysza muche chodzaca po scianie....

Silent
    Guest

aha no i jeszcze jedna rzecz mi sie przypomniala, a zeby nie robic nastepnego topica to wrzuce to tutaj. elemanty wystroju terraruim bede mial w tym samym dniu co gekona wiec zrobienie terra zajmie mi przynajmniej 1 dzien. Czy przez ten jeden gora 2 dni gekon moze siedziec w jakims ,,prowizorycznym,, pojemniku? i czy potem nie dostanie jakiegos szoku ze nagle z takiej malej przestrzeni zostal na tak duza przeniesiony? z gory thx

Uprawnienia umieszczania postów