Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: pryskac czy nie ?

yari
    Guest

pryskac czy nie ?

Ma pytanie czy pryskac w terra lamartowi np co drugi dzien czy co dziennie czy wogóle mu nie pryskac.Do tej pory pryskałem mu tylko przed wylinka.Z góry dzieki za odp

Raffee
    Guest

Re: pryskac czy nie ?

Najlepiej spryskiwac codziennie wieczorem po zgaszeniu oswietlenia co przypomina w naturalnych warunkach pustynny opar. Tylko zebys nie zrobil mu blotka. A wystarczylo by poczytac opis i FAQ zamiast zakladac nowy temat.

Gall
    Guest

zmierz higrometrem. z tego co czytalem to wilgotnosc ma oscylowac wokolo40%, wiec bedziesz wiedzial czy masz pryskac czy nie

Danio
    Guest

Pryskaj , pryskaj . a masz pojemniczek z woda ?? jesli nie to musisz pryskac moj gek pomimo , ze ma pojemniczek z woda woli spojac woge z szyb ktore raz dzinnie mu zraszam

powodzenia

darkyoda
    Guest

Ja pryskam co 3 dzien obficie.. Raczej bym pryskal na twoim miejscu

QBEUSZ
    Guest

w sumie zalezy jak kto woli :]
    ja swojemu ani razu jeszcze nie pryskalem, ma tylko miseczke z woda(tu problem wlasnie czy gek pije z miseczki moj tak wczoraj mial wylinke i bez problemowo mimo ze nie pryskane:] pozdro

yari
    Guest

miseczke z woda ma, pije z niej chetnie ale od jakiegos czasu nie zchodzi mu wylinka z tylnej czesci ogona ale tylko z tylnej reszta ładnie zochdzi Ale dzieki za rady

filip_gd
    Guest

Ja tam zawsze pryskam, geki.Mam trzy i są młode więc wylinki są czesto,
    W terra mam normalnie 27% wilgotności - staram sie utrzymywac na poziomie 40-50%. Kupie sobie foggera i ustawie na wieczory.
    Jeden z geków ma kłopot z wylinką więc mu sie przyda a reszcie nie zaszkodzi.

Uprawnienia umieszczania postów