-
co z tym lampartem?
Mam mlodego gekona lamparciego od tygonia.Zapewnilem mu dobre warunki tzn Terarium ok 10 gal temp 85f wilgotnosc 55% pozywienie zywe itd .Tymczasem on zmienil troche kolor,doslownie jego kolory stracily swoja intensywnosc(wyblakly ) Czy ktos moze mi odpisac co sie dzeje?Dziekuje.
-
Re: co z tym lampartem?
Nie martw się, os będzie zżucał wylinke!!
Pozdrowionka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
wilinka...
Powinieneś dużo czytać. Czytać czytać i jeszcze raz czytać.
-
Tak to jest jak sie nie czyta FAQ. Kiedys gdzies czytalem ze koles przestraszyl sie tego ze jego gek zrobil sie "bialy" ze postanowi go umyc bo myslal ze mu to zejdzie. Niestety tacy tez sie zdazaja.
-
-
a ja bym chial sie dowiedziec jakiego rozmairu jest ten lampart bo 10 galonw to jedynie starcza maluchowi o a terra jest o wymiarach 45x25x30
-
Przciez napisal ze jest maly i ma go od tygodnia. dkk15 nie baw sie w kolejnego obronce "ucisnionych" :P
-
nie widzialem tego magicznego napisu mlody ale jak ten gek podrosnie to terra za male. Juz sie naogladalem ile te amerykanskie debile moga trzymac gekow w akwarium 10 galonowym nawet po 6-7 doroslych
-
Czesc.Jestem zona artur2 i nie uwazam nas za "amerykanskich debili".Nastepnym razem zanim cos napiszesz to sie zastanowi dokladnie przeczytaj.Gekon jest naprawde maly(moze ma max.8 cm).Powiedziano nam w sklepie,ze ma jakies 2-3 miesiace.Teraz mam problem,bo Tommy przestal jesc od dwoch dni.Swierszcze sa wszystkie w terrarium jakie dostal(4x),a on tylko spi i sie wygrzewa.Jak mu zraszam terrarium to troche pospija wode z kamyczkow i idzie dalej spac.No i nie wiem co jest z tym blaknieciem,bo na drugi dzien kolory powrocily,no i wlasnie od wtedy nic nie je.Czy czas wylinki tak wlasnie gekony przechodza:nie jedza tylko spia .Zastanawiam sie tez nad karmieniem go na sile,ale nie wiem czy on to zaakceptuje.Mamy go dopiero tydzien.Do dkk15:terrarium jak gekon podrosnie napewno zamienimy na wieksze,nie martw sie.
-
Uprawnienia umieszczania postów