Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: nie chce jeść

FELEK
    Guest

nie chce jeść

mam problem z mojim gekonkiem lampracim nie jadl juz poltorej tygodnia i tak samo dlugo nie robil kupki. Wogóle nie zwraca uwagi na swierszcze i jest jak by troche ospaly. Czy to wszystko oznacza ze jest chory??? moze trzeba isc z nim do weterynarza ???

Silent_Dragon
    Guest

Re: nie chce jeść

Witam
    Moze sobie zrobil glodowke. Jezeli nie jest osowialy i nie chudnie to powinno byc ok. Zaczekaj jeszcze z wetem ....
    Pozdrawiam

Pawllo
    Guest

Od kiedy masz geka? bo jeśli kupiłeś pótorej tygodnia temu to może być troche zestresowany nowy otoczeniem(chociaż powinno to trwać krócej), Jak nie je to z czego ma robić kupę?? Może sobie zorbił głodówke(?) Według mnie wizyta u weterynarza nie jest konieczna ale dla świętego spokoju i czystego sumienia wraźe czego nie zaszkodzi pójść

MareQ
    Guest

może taki okres.
    Mój samiec nie jadł od chyba 6-7 tygodni, a samiczka wcina bez opamiętania.
    Gekony czasami robią sobie własnie takie głodówki. Narazie nic sie nie dzieje. Gady te gromadzą zapasy tłuszczu w ogonie z których kożystają jak nadchodzą 'chude dni' Jak zwierzak ma pogrubiony ogon to sie nie masz czym za bardzo przejmować. Jakby strasznie wychudł to wtedy bij na alarm. Chyba że już jest przeraźliwie chudy to spróbuj z karmieniem przymusowym.

Arachne
    Guest

niewiem..ja tez mam geka i nie chce jesc..ale moze to jest spowodowane stresem..??mam nadzieje ze zacznie jesc w najblizszym czasie...kupiłam go jakies 2 dni temu..

Raffee
    Guest

No 2 dni to niesamowicie duzo na oswojenie sie z nowym otoczeniem. Ludzie wyluzujcie troche i nie piszcie postow typu "moj gek nie je tydzien czy dwa dni" a poczytajcie troche przedewszystkim FAQ

Gdanszczanka
    Guest

a moje geki juz pierwszego dnia kiedy do mnie trafily zaczely jesc!! tak scislej mowiac to gekony lesne(ktore sa ponoc bardzo plochliwe:P)

Uprawnienia umieszczania postów