Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Nietypowe jedzonko dla gekona

Mieszany widok

czeslav1
    Guest

Nietypowe jedzonko dla gekona

Witam.Dziś sprawdziłem czy gekony żeczywiście lubią twarożek i truskawki.Więc pod wieczór do terra z gekiem wsadziłem kostke twarożku i obok niego położyłem truskawke (twarożek posypałem vibovitem).A oto efekty truskawka nie naruszona, twarożek zniknoł w całości a mój gek siedzi troszke brudny na pyszczku.możecie sami spróbować. W przyszłym tygodniu sprawdze czy mój gek zje banana albo coś innego.

KLIK
    Guest

Re: Nietypowe jedzonko dla gekona

Owoce gekonowi nie zaszkodzą, ale karmienie produktami mlecznymi nie jest chyba najszczęśliwszym pomysłem. A na pewno nie ma to nic wspólnego z naturalną dietą tych jaszczurek. Ja bym go nie podawał.

Raffee
    Guest

Z cala pewnoscia mu nie zaszkodzi bo ja gekowi twarozek podaje od ponad roku i jakos zyje i miewa sie zajebiscie

Raffee
    Guest

Aha i jeszcze podaje mu wzelkiego rodzaju jogurty naturalne bo to lubi njbardziej a z owocami to roznie bywa, jak jush je to tylko banany i jablka ale to jush troche zadziej.

GREJFRUT
    Guest

No to ciekawe ile na tym twarożku pociągnie!Powodzenia "hodowco"

Biber
    Guest

hmmm ja uważam ze podawanie twarożnka nie jest szcząeśliwym pomysłem! owoce ok ale twarożki i jagurty raczej nie, chyba że raz na jakis czas

Kmieciu
    Guest

Grejfrut... ale co sądzisz o takim uzupełnieniu diety? nie karmić go tylko tym ale raz na jakiś czas np. posypanego witaminami (taki sposób na podawanie witamin)??

Raffee
    Guest

Podaje mu to raz na jakies dwa tygodnie a nie jako dieta. Ciekawe jaki z ciebie "hodowca" jezeli twierdzisz ze gekon przezyl by prawie poltora roku na twarozku i jogurcie HAHAHAHAAA

filip_gd
    Guest

A czy produkty mleczne nie powodują zaparć ?
    Wiem że legwanom nie można podawać makaronu, nie wiem jak jogurty itd.
    Ja sprawdze z bananami
    pozdr

Kmieciu
    Guest

makaron zawiera mąkę... ser raczej nie ;]

Uprawnienia umieszczania postów