Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: chory?? pomocy !!

byxx
    Guest

chory?? pomocy !!

mój gekon miał wylinkę w sobotę. Dzisiaj jest środa. Standardowo zjadł ją więc w sobotę i niedzielę nie jadł. Dzisiaj mamy już środę a on nie je nadal!!. Podawałem mu witaminy itp. aha wylinka pozostała mu na łapkach ale nie mogę jej zdjąć bo mam geka miesiąc i ucieka odemnie a nie chce go łapać na siłę. Pomóżcie coś!! Moze znacie jakiegoś dobrego weterynarza od gadów w katowicach??

Raffee
    Guest

Re: chory?? pomocy !!

To ze wylinka nie zeszla do konca to nie powod zeby leciec do weta. Wez jakis pojemnik i nalej do niego wody, temp. jakies 30 stopni i wloz gekona zeby odmoczyl lapy a wylinka napewno zejdzie bez problemu. Tylko nie zrob mu basenu wystarczy jak lapy beda zanurzone. A co do jedzenia to nie jest powiedziane ze musi jesc co dziennie i bez problemu wytrzyma bez jedzenia nawet kilkanascie dni.

Kmieciu
    Guest

Re: chory?? pomocy !!

to że nie je tyle czasu to nic takiego, mój gek kiedyś nie jadł 2 tyg. one robią sobie głodówki dla zdrowia żeby oczyścić organizm. a z tą wylinką to tak jak Raffe mówił. namocz mu łapy i ściągnij ją po prostu. lepiej postresować gekona i zdjąć mu wylinkę niż żeby się martwicy nabawił

byxx
    Guest

DZIĘKI !! JUŻ NIE MAM STRESA !!

Bałem się bo nie wiedziałem ile może trwać głodówka... Dzięki za pomoc !!

sqqter
    Guest

Re: DZIĘKI !! JUŻ NIE MAM STRESA !!

Mój głodował 2 miesiące a teraz wcina jak szalony

Uprawnienia umieszczania postów