Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: zapchał się! pomocy

nalik
    Guest

zapchał się! pomocy

Mój gekon nie je od dłuzszego czasu (5 dni) i się nie załatwia. Mam podejrzenie ,że to moze być zapchanie , poniewarz mam terrarium ze żwirem. Dzisiaj zmienie ściółkę na cocogrun ale mam pytanie jak leczyc początek zapchania?

Daro lamparci
    Guest

Re: zapchał się! pomocy

idz do apteki i kup parafine w płynie podawaj mu ją do pyska przez 5 dni rano i wieczorem powinno mu pomóc a jak nie to gazem do weta. Ten sposób poelcił mi wet wiec niema co sie bac. I zrób to jak najszbciej.

koksik
    Guest

i w czasie leczenia zmien podloze na recznik papierowy albo gazete

Kmieciu
    Guest

mógł się zapchać... ale nie koniecznie. jest też taka możliwość ze po prostu zrobił sobie głodówkę... na wszelki wypadek zrób tą opcję z parafiną

GREJFRUT
    Guest

Ja bym niepodawał rano i wieczorem!Tylko podaj 2 krople i zrób masarz!I dopiero jak na drugi dzień się niewyprużni to jeszcze raz!

nalik
    Guest

Dziekuje wszystkim za udzielona pomoc ale naszczeście nie jest konieczna. Własnie przed chwila gekuś zjał 2 swierszcze co chyba wylucza zapchanie.

GREJFRUT
    Guest

niewykluczyło!!!!!Zapchanie to nie to że niechce jeść ale wydalać resztek pokarmu!Niepowinienłeś mu dawać świerszczy jak niewydala!

Kmieciu
    Guest

racja. nie karm go jeśli nie wydala. poczekaj aż zobaczysz kupy. czy twój gek ma taki jakby napchany brzuch?

sqqter
    Guest

Miałem podobny przypadek. Jeżeli się zapchał to bedzie bardzo gruby i niebędzie robił kupek. Daj mu od czasu do czasu ciekłą parafinę, rób kąpiele wdośćciepłej wodzie a potem delikatnie go pomasuj ruchami do kloaki.
    Pozdrawiam. Sqqter

Uprawnienia umieszczania postów