Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: do znawców odmian barwnych gekonów lamparcich

lipton
    Guest

do znawców odmian barwnych gekonów lamparcich

jaka jest różnica miedzy gekonem hypo i super hypo . chodzi mi o róznice w ubarwieniu . na przykład hypo tangarine i super hypo tangarine. Z tego co wiem to chodzi o zredukowany barwnik czarny , ale jakie sa dokładne różnice . Mam 4 młode hypo tangarine i 2 super hypo tangarine maja około 3-4 miesiecy i niewidze wielkiej róznicy . wszystkie geki maja juz zredukowany wzór na grzbiecie praktycznie całkowicie . Prosze o pomoc bo niewiem czy cos sie jeszcze zmieni czy zostałem oszukany . Pozdrowienia

GREJFRUT
    Guest

Re: do znawców odmian barwnych gekonów lamparcich

w twoim przypadku chodzi o nasilenie kolorów!
    hypo tangerin
    http://www.geckoonline.net/forums/fi...koonline_9.jpg
    niestety super hypo tangerin fotki niemoge znaleźć ale zagadaj domnie na gg to ci pokaże jak ci zalerzy na tym!GG:1899549 (jestem często, zawsze wieczorem)

GREJFRUT
    Guest

hypo tangerin osobnik dorosły
    http://www.rayhine.com/images/th.jpg
    super hypo tangeri osobnik dorosły
    http://www.rayhine.com/images/tsh.jpg
    Widac wyraźnie różnice kolorów i jak u danego osobnika występuje barwnik czarny!U ciebie najłatwiej będzie rozpoznać to właśnie po barwniku czarnym jerzeli są młode wybarwione ale w wieku 4 miesięcy wątpie poczekaj jeszcze!

lipton
    Guest

dzieki wielkie , tylko ze te moje hypo tangarine maja miej barwnika czarnego niz te super hypo tangarine a są w podobnym wieku

GREJFRUT
    Guest

hmm a dałbyś rade fotki zrobić?

lipton
    Guest

poprostu te tangarine co kupiłem to o.k są to hypo tangarine a te super hypo tangarine (to raczej zostałem oszukany , może nieświadomie) ale to tez hypo tangarine .takie zycie . Teraz szukam super hypo carrot taill albo super hypo tangarine carrot taill ale z tego co widze niema szans na dostanie ich w polsce . jednego carrot taila mam zprzywiezionego z niemiec 3 letni samiec , ale niechce go krzyzować z hypo tangarine . Widze że jesteś obyty w gekonach wiec mam do Ciebie pytanie czy ty moze znasz jakiś hodowców co maja SHTC lubSHC , a jak nie to czy wiesz jak to jest z tymi wysyłkami z zagranicy .

pozdrowienia

mrsnake
    Guest

Lipton tak jak pisałeś w swoim poście odmiana Hypo ma wzór na grzbiecie - w mniejszym bądź większym nasileniu natomiast super hypo nie posaidaja żadnego wzoru na grzbiecie - w tej odmianie dopuszcza się występowanie kropek (wzrou) na glowie jednak grzbiet (tułów) musi pozostawać czysty

GREJFRUT
    Guest

Lipton odezwij się domnie na gg

Uprawnienia umieszczania postów