Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: tera na lamparta pomóżcie

bad_boy
    Guest

tera na lamparta pomóżcie

jak ozdobić terra na gekona lamparciego o wym 80 na 60 na 60 z czego może być tło??????
    ile moge mieć w nim gekonów?????????
    ilo watowy ma być kabel grzewczy??????
    jakie rosliny żywe mogą być???????
    jak to zrobić żeby było wmiare tanio??????
    chciałbym wydać do okolo 150 zł da sie tak??????
    czy morze ktoś mi zrobić z was ozdobe terra??????
    jakie podłoże ??????
    ilo watowe oswietlenie??????
    dajcie zdięcia jak morzecie swoich tera dla lampartów
    jakie jaszczurki mogą być z lampartami??????

kajolka
    Guest

Re: tera na lamparta pomóżcie

jaszczurki raczej zadne,podloze np. wlokno kokosowe a reszte to masz w opisie gekona lamparciego na tej stronie :P

Pawllo
    Guest

[quote]ilo watowe oswietlenie??????
    [/guote]
    z oświetleniem musisz popróbować
    a na reszte pytań znajdziesz odpowiedzi w starszych postach, opisie gekona lamparciego i w faq!!!

mrsnake
    Guest

- Rozmiar terra spokojnie wystraczy dla 2-3 samic i jednego samca
    - tło - jest mnóstwo rozwiązań na forum poszukaj (styropian wypalany , skałki itp)
    - odpuść sobie kabel grzewczy
    - podłoże różna warianty (piasek z kamieniami , łupki kokosowe - znów użyj szukaj)
    - oświetlenie - moim zdaniem najlepsze rozwiązanie to jażeniówka reti glo 2.0 + jedna żarówk (wystarczy 25-40 WAT) w jednym z końców terra
    - po co chcesz dokładać jakieś jaszczurki do terra z lampartami (jeżeli zależy Tobie aby coś się działo "za dnia" w terrarium - to odpuść sobie gekony i wybierz jakieś anolisy np)

gek_blo
    Guest

Mam rozumieć że kupiłeś gekona a nie masz jeszcze terarium czy to tylo tak żeby już było

gek_blo
    Guest

bo w spisie już jest

Raffee
    Guest

Najwyrazniej koles zakupil zwierzaka a teraz martwi sie czy ma dobre terra i jakie majabyc w nim byc warunki. Glupota ludzka nie zna granic!!! Coz tacy ludzie byli, sa i beda niszczyc opinie narmalnych terrarystow.

bad_boy
    Guest

spokojnie mam terrarium na mojego pupilka przed zakupem czytałem dosyć o nim ale dostałem propozycje przygarnięcia terrarium o tych wymiarach i nie wiem czy będe mieć tyle kasiory nie jestem idiotą!!!!!!!!!!!!!!! bo piszecia jak bym byl

Ven
    Guest

Kupujac terrarium, urzadzasz je w podstawowe rzeczy, na tyle,ile kasa pozwala, i z czasem dokupujesz reszte sprzetu. póki co daruj sobie tło czy jakieś ozdóbki, i skup się na podstawach- najważniejsze to miseczka z wodą, jakaś kryjówka, by się gek mógł schowac i powspinać (skałka, korzeń czy nawet kawałek łupiny kokosa), podłoże, oświetlenie. Zresztą wszystkie potrzebne informacje znajdziesz w opisie gekona lamparciego, proponuje poczytac
    Buziaki-Ven

Uprawnienia umieszczania postów