-
Wysokie ceny w zoologikach
W zwiazku z kosmicznymi cenami w zoologikach, miedzy innymi we wspomnianym juz gdanskim Argusie to naszla mnie dzis pewna mysl. Doszlam do wniosku, ze wysoka cena gadow w hipermarketach to wlasnie dobrze. Dla przykladu zbozowka kosztuje w sklepie 300zl, a taka sama od hodowcy mozna dostac za 60zl. I teraz tak: kazdy kto ma choc troche pojecie o terrarystyce nie kupi tej zbozowki sklepowej bo to zdzierstwo i wie ile ona jest warta. A jakby sklepy obnizyly cene do np.100zl to rzucila by sie na nie pewnie kupa ludzi, ktora nic nie wie o hodowli gadow i chce miec weza dla szpanu i jest to dla nich tylko chwilowy kaprys. Wiec mysle ze wysoka cena moze odstraszyc takich potencjalnych klientow i wyjdzie to tylko na dobre. A Wy co o tym sadzicie???
-
Re: Wysokie ceny w zoologikach
Jeżeli komuś przypadkowemu spodoba się zbożówka i cena będzie 300zł to albo nie kupi albo kupi i zapewni wałaściwe warunki bo będzie szkoda jak padnie "300zł."
Śkoda że czerwonolice są tak tanie... to zguba dla nich!!!
W zologikach jest tak drogo bo ludzie chcą zarobić )
-
Musze cię pocieszyć.
Czerwonolice idą w góre!!!!!
wprowadzono zakaz importowania ich z zagranicy, ze względu na zagrożenie dla polskiej fauny!!!!!
Tak więc teraz czerwonolicy będzie coraz rzadszym widokiem!!!!
-
A propos zbozówki u mnie w zoologiko kosztuje 450 Nic tylko czyste zdzierstwo...:/
-
niby zakaz jest ale jak się rozglądam wokół to widzę je w sklepach młodziutkie się pojawiają po 20 - 30 zł ( to i tak drogo ja zswojego za 10 zł kupilem ) a jak się sprzedawcy pytam czy jest ich teraz na giełdzie mniej to odpowiedzi jest krótka " panie takie zatrzęsienie jak zwykle "
-
moi drodzy, że tak sie wyraże pojęcia nie macie co piszecie....
jestem właścicielem sklepu zoologicznego w kaliszu- przy markecie- powierzchnia sklepu to jedyne 140 m
u mnie zbożówki 40-45 cm są po 100 zł, i myślicie że sprzedaje ich więcej niż np: sklep w poznaniu w M1, w którym są takie same po 320 zł - błąd, oni sprzedają więcej.
a co do żółwi czerwonolicych to:
import jest zakazany- fakt
przemytnicy zato mają pełne ręce roboty, oprócz czerwonolicych są też żółtolice, i malowane
ale cena poszła w góre z 10 zł na 15-16 zł na giełdzie- za czerwonolice.
pozdrawiam
-
hmm nie wiem czemu myślisz że niewiemy co piszemy ludzie kupujący zbożówki w sklepach najcześciej mają nikłe pojęcie o wężach i cene przyjmują taką jaka jest więc kupują tam gdzie są i jakie są, wyjaśnij mi skoro masz je o tyle taniej czemu oni sprzedają więcej, a co do czerwonolicych to się zgadza 15 zł po narzucie ze sklepu - 20-30 w ekstremalnych przypadkach
-
Nie do końca rozumiem... Z jednej strony pacany mają nie kupować gadów, z drugiej gady mają być tanie, a z trzeciej z gadów ma się dać wyżyć... Zastanówcie się, czego wy chcecie? Ja uważam, że za ładne zwierzę, w dobrym stanie i z legalnego źródła warto zapłacić, i nikogo nie powinna dziwić jego cena. A tak na prawdę to każdy, kto choć trochę posiedział w temacie - leci do hurtowni czy znajomka... Co oznacza, że cena w sklepie ma wyrównać wszystkie tańsze zakupy po drodze, tak aby wyszło na równo
-
[b]"Ja uważam, że za ładne zwierzę, w dobrym stanie i z legalnego źródła warto zapłacić, i nikogo nie powinna dziwić jego cena."[b] - zgadza sie ale nie zawsze w sklepach zwierzeta sa w dobrym stanie
-
ale tu chodzi o rozdźwięk w cenach między hodowcami a sklepami w sklepach biorą ceny z kosmosu i się cieszą rozumiem że muszą opłacić zus, prąd,czynsz, obsługę, wode itd itp ale to nie usprawiedliwia sprzedawania zwierząt po cenie o 300% przekraczajacej ich prawdziwą cene
Uprawnienia umieszczania postów