Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: genetyka:|

Azzurreeuss
    Guest

genetyka:|

zna ktos jakies stronki o genetyce?? chodzi mi o to jak powstaja formy barwne, kombinacje genow i jakie mlode możemy uzyskać. Heterozygoty podwójne heterozygoty :| itp.
    Interesuje mnie to ale jak na razie nie bardzo kapuje o co w tym chodzi a chcaibym wreszcie cos zajarzyć
    mile widziane żeby te stronki były po polsku no ale po angielsku moze tez dam rade:P

Pozdrawiam

GREJFRUT
    Guest

Re: genetyka:|

poczekaj cierpliwie i zaglądaj na moją stronke niedługo ten dział powstanie!

mantid
    Guest

W tej chwili koncze przygotowywac update do opisu gekonow lamparcich. Bedzie tam wszystko o genetyce, ubrawieniu i odmaianch barwnychoraz ich krzyzowaniu.

Azzurreeuss
    Guest

SUPER czekam z niecierpliwośćią))))

Pozdrawiam

rdw
    Guest

kzyh0
    Guest

Witam
    Jezli bede mial samca odmiany normalnej a samiczke albinosa to jakie jest prawdopodobienstwo ze mlode beda albinosami??

mantid
    Guest

bardzo niewielkie - praktycznie pomijalne. Teoretyczne 100 % młodych bedzie heterozygotami, w praktyce moze sie okazac, ze

samiec jest heterozygotą - wtedy 50% bedzie albino
    zajdzie mutacja i posrod wielu zwyklych modych bedzie jeden albinos.

Zeus
    Guest

po tym jak zobaczylem twego posta zaczalem szukac w necie jaiejs strony i znalazlem http://www.compusmart.ab.ca/kbush/geckogenetics.htm meczylem sie troche ale sie udalo ps sam ostatniio zastanawialem sie and genetyka ale ni nie moglem znalezc a teraz sie udalo yupi .... jest bardzo fajna jeszcze, dobrz ejej nie obejrzalem ale to juz widac

Azzurreeuss
    Guest

Wielkie dzięki, o cos takiego mi chodziło świetna stronka.

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów