Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Terrarium, oswietlenie, ogrzewanie itd

mantid
    Guest

Re: Terrarium, oswietlenie, ogrzewanie itd

Po pierwsze jedzenie drobnych ilosc piachu jest u wielu gadów naturalne - pomaga trawic mechanicznie.
    Po drugie, jesli gekony nie cierpia na niedobory zwiazkow mineralnych nie jedza piasku.

MuDvAyne
    Guest

ja chce dac jako podloze grys odgrodniczy i troche w niektorych miejscach wlokna kokosowego i nie wiem czy czasem na tak suche terra jak dla lampartow moge dac mielony kokos mantid napisał(a):

Raffee
    Guest

W malych iosciach nawet pomaga ale mlode gekony bardzo lubia wcinac piach i jednak lepiej zapobiegac takim przypadkom zapchania niz puzniej wloczyc sie po weterynarzach. I trzeba pamietac ze kupujac gekona zapewne bedzie mial nedobory witamin i bedzie wcinal piasek

pablo83vip
    Guest

najlepiej jako podłoze zastosowac kostke kokosową lub bukową a piasku nigdy w zyciu nie uzywac bo gekon i tak bedzie go lizac (lepiej zapobiegac niz pozniej żałowac) odnosnie kabla grzewczego to ja na dno przykleiłem go taśmą dwustronną tylko na 1/2 terrariu na to połozyłem płytka ceramiczna i sie to swietnie spisuje tamperature mam okolo 28-30 stopni na połowie jakos oswietlenie stouje czerwoną zarówke 15 W na noc i to w zupełnosci wystarczy , a za dnia 30 watowego grzybka spota a zimą dodatkowo kabla grzewczego

Uprawnienia umieszczania postów