Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: jak przekonac stara?

lost_soul
    Guest

Re: jak przekonac stara?

hehehe, normalka ze trzeba z nia pogadac, bede probowala non stop, ale jak tylko powiem slowo "gekon" to zaraz sie wqrza, wlasnie dlatego napisalam tego posta zebyscie mi pomogli wybrac argumenty za

lost_soul
    Guest

nie no ale najpierw trzeba porozmawiac jak nie poskutkuje to sama se pozwole kupic gekona

Azzurreeuss
    Guest

mi sie tam wydaje ze rozmowa nic nie da, przeciez od poczatku probujesz nawiazac dialog a mama nie wykazuje żadnych chęci;/ a wiec "war"..... i tak sie pewnie skończy ze postawisz na swoim i przemycisz gekona bez pozwolenia sta... mamusi
    Napewno cos wykombinujesz

MareQ
    Guest

ja próbowałem gadać z rodzicami. Bez skutku. Powiedzieli że na łeb upadłem. Być może. Wkurzyłem sie, poszedłem do szklarza, zamówiłem szybki, zrobiłem terrarium, urządziłem... wszystko sam, z własnej kasy i bez niczyjej pomocy. Nie wiem czy po tym jak to zobaczyli zmiękli czy jak, w każdym razie po gekona do biofila mama pojechała ze mną (wtedy jeszcze prawka nie miałem).
    Teraz chce kupić węża. Dzisiaj przywiozłem terrarium. Powiedziałem że będzie w nim wąż to mi powiedziala ze wywali mnie z chałpy razem z tym zwierzyńcem. Czyli że powkurza sie z tydzień a potem bedzie ok :P
    Także bierz i działaj, a nie rozmawiaj

lost_soul
    Guest

A co do tego terrarium to zrobiles go wedlug jakiegos projektu? mozesz mi cos popowiedziec bo jestem poczatkujaca a zanim kupie gekona musze miec terra... narazie cos kombinuje ale bardzo bym byla wdzieczna gdybys mi pomogl... no i powiedzial ile Cie to wynioslo, dzieki z gory!

Raffee
    Guest

Ja na poczatku probowalem przekonac starszych do weza ale nie chcieli sie zgodzic to powiedzialem ze kupie gekona i na to sie zgodzili bez problemu a po nie dlugim czasie zakupilem weza oczywiscie juz bez zadnych problemow. Chyba przekonalo ich to iz za wszystko zaplacilem ze swojej kasy i widzieli ze mam bzika na tym punkcie i popuscili, na pajaka tesh sie zgodzili

Kunoichi
    Guest

ja sie ze stara zalozylam ze jesli dostane na maturze minimum dwie 4 i dwie 5 to moge zaczac hodowle czego hce..................eheheh noi oto jestem

aagerman
    Guest

Ja proponuje spokojną rozmowe, że nie wyjdzie z terrarium, że zwieżątko nie jest niebezpieczne dla życia ludzkiego i takie tam bajery - sam za pajączkami miałczałem dwa tygodnie, aż wkońcu sie zgodzili. A wolał bym niestawiać przed faktem dokonanym - chyba nie chcesz żeby na Twojej klepsydze widniał napis "Zginęła od obieraczki do ziemniaków" Pogadj, ale wtedy jak bedzie miała dobry humor !!!

lost_soul
    Guest

spoko mysle ze sie zgodzi... juz dzisiaj troche miekla no ale dalej bede truc ;P no i ponownie prosze o jakis projekt terrarium albo cos :P

Bazia8
    Guest

Nie ma sensu stawiać rodziców przed faktem dokonanym - nigdy już ci nie zaufają a wierz mi że to się przydaje. Ja jak tylko wspomniałam o wężu: od razu wielkie NIE!!! ja spytałam dlaczego... i miałam przygotowany kontrargument na każdą możliwą odpowiedź. Matka jak niepyszna zamilkła po przegranej walce - nie potrafiła podać żadnego sensownego powodu, dla którego nie zgadza się na gadzine... Poczekałam kilka dni, żeby się oswoiła z myślą, że wąż przybędzie a ona skapitulowała, zgodziła się i razem pojechałyśmy po terrarium Jestem z siebie zadowolona że udało mi się ją przekonać i tak jest dużo lepiej nie muszę nic ukrywać i nie narażam się na wrzaski gdy odkryją węża w moim pokoju Namawiam raz jeszcze: ROZMAWIAJCIE I NIE DZIAŁAJCIE POCHOPNIE

ps: Azzurreeuss coś czuję że przez tą teorię robię sobie w Tobie wroga (żarcik)

Uprawnienia umieszczania postów