-
Re: jak przekonac stara?
hehehe, normalka ze trzeba z nia pogadac, bede probowala non stop, ale jak tylko powiem slowo "gekon" to zaraz sie wqrza, wlasnie dlatego napisalam tego posta zebyscie mi pomogli wybrac argumenty za
-
nie no ale najpierw trzeba porozmawiac jak nie poskutkuje to sama se pozwole kupic gekona
-
mi sie tam wydaje ze rozmowa nic nie da, przeciez od poczatku probujesz nawiazac dialog a mama nie wykazuje żadnych chęci;/ a wiec "war"..... i tak sie pewnie skończy ze postawisz na swoim i przemycisz gekona bez pozwolenia sta... mamusi
Napewno cos wykombinujesz
-
ja próbowałem gadać z rodzicami. Bez skutku. Powiedzieli że na łeb upadłem. Być może. Wkurzyłem sie, poszedłem do szklarza, zamówiłem szybki, zrobiłem terrarium, urządziłem... wszystko sam, z własnej kasy i bez niczyjej pomocy. Nie wiem czy po tym jak to zobaczyli zmiękli czy jak, w każdym razie po gekona do biofila mama pojechała ze mną (wtedy jeszcze prawka nie miałem).
Teraz chce kupić węża. Dzisiaj przywiozłem terrarium. Powiedziałem że będzie w nim wąż to mi powiedziala ze wywali mnie z chałpy razem z tym zwierzyńcem. Czyli że powkurza sie z tydzień a potem bedzie ok :P
Także bierz i działaj, a nie rozmawiaj
-
A co do tego terrarium to zrobiles go wedlug jakiegos projektu? mozesz mi cos popowiedziec bo jestem poczatkujaca a zanim kupie gekona musze miec terra... narazie cos kombinuje ale bardzo bym byla wdzieczna gdybys mi pomogl... no i powiedzial ile Cie to wynioslo, dzieki z gory!
-
Ja na poczatku probowalem przekonac starszych do weza ale nie chcieli sie zgodzic to powiedzialem ze kupie gekona i na to sie zgodzili bez problemu a po nie dlugim czasie zakupilem weza oczywiscie juz bez zadnych problemow. Chyba przekonalo ich to iz za wszystko zaplacilem ze swojej kasy i widzieli ze mam bzika na tym punkcie i popuscili, na pajaka tesh sie zgodzili
-
ja sie ze stara zalozylam ze jesli dostane na maturze minimum dwie 4 i dwie 5 to moge zaczac hodowle czego hce..................eheheh noi oto jestem
-
Ja proponuje spokojną rozmowe, że nie wyjdzie z terrarium, że zwieżątko nie jest niebezpieczne dla życia ludzkiego i takie tam bajery - sam za pajączkami miałczałem dwa tygodnie, aż wkońcu sie zgodzili. A wolał bym niestawiać przed faktem dokonanym - chyba nie chcesz żeby na Twojej klepsydze widniał napis "Zginęła od obieraczki do ziemniaków" Pogadj, ale wtedy jak bedzie miała dobry humor !!!
-
spoko mysle ze sie zgodzi... juz dzisiaj troche miekla no ale dalej bede truc ;P no i ponownie prosze o jakis projekt terrarium albo cos :P
-
Uprawnienia umieszczania postów