Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: problem

Arrow
    Guest

problem

witam,

otoz dzis dostalem samice gekona lamp. problem polega na tym iz, jest vardzo wychudzona, ogonek cieniutki, widac kosci

ale wlasnie wciagnela swierszcze, je caly czas, tak tez bylo u poprzedniego wlasciciela, samiczka sie dziala w terra z samce, normalnie skladala jajka, lecz zaczela chudnac, no az stalo sie to bardzo widoczne i trafila do mnie

jakies pomysly, moze to jakies robale (tasiemiec ?) ?

TRiP
    Guest

Re: problem

Kał do badania i wszystko jasne

afrox
    Guest

hm... skoro składała jajka... to może nie była jak na taki okres odpowiednio karmiona... zapewnij jej odpowiednie warunki, jedzenie, uv i witaminy... (zwłaszcza wapno) i miejmy nadzieje będzie dobrze... ale do weta też możnaby iść...

Raffee
    Guest

mogla miec za malo witamin i wszystko poszlo w jajka. wystarczy ze bedzie regularnie dostawac pokarm i witaminy a powinna dojsc do prawidlowego stanu. a tak na wszelki wypadek mozesz zawitac do weterynarza i ja odrobaczyc, co nie powinno byc zbyt kosztowne

matka__
    Guest

moim zdaniem mogą to być pasożyty które z powiązaniem składania jaj ją tak wycieńczyły u mnie niestety w te wakacje było tak samo zkładała jaja ja wyjechałem na wakacje a ona po moim powrocie cienka jak nić wziołem ja do osobnego pojemnika z ligniną na dnie gdy się załatwiła było wszystko jasne osiki, dużo owsików. a tesz bez problemu pszyjmowała pokarm. Dlatego proponuje zbadanie kału i dorobaczywienie, podawanie witaminek, wapnai pszedewszyskim nie pszekarmianie tylko regularne karmienie, codzienne podawanie niewielkichilości pokarmu. Mojej to pomogło w tydzień!!!!! i wydlądała jak dawnie piękna gruba samiczka.
    Pozdro!!!!

saya
    Guest

mysle ze to robactwo. moj przeszedl odrobaczanie, i po 2 tyg nie poznaje gekona,
    znowu jest zywy i ruchliwy, je i zaczyna tyc troszke.

Uprawnienia umieszczania postów