Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Zezowate gekony

Jaca16
    Guest

Zezowate gekony

Czy wasze gekony czesto nie trafiaja w swierszcza??Bo moje to rzadko zapoluja ze skutecznoscia!!!

mantid
    Guest

Re: Zezowate gekony

Prawdopodobnie to poczatki awitaminozy lub niedobor zwiazkow mineralnych. Ja bym sie zglosil z tym do weterynarza.

Kunoichi
    Guest

ajesli sporadycznie gek skacze na swierszcza i nie pudluje ale swierszcz szybciej odskoczy?

Hari
    Guest

Jasne, ze czasami moze sie nie udac atak. Jednak jezeli gekon notorycznie poluje w sposob flegmatyczny, albo nie trafia w ofiare, to jest juz powod do zastanowienia.

mantid
    Guest

Z tego co pisał Jaca16 wynika, ze raczej to drugie...

Jaca16
    Guest

One nie sa flegmatyczne .Sa szybkie ale czasami nawet atakuja ogon swego kolegi.Myslalem ze to normalne,dzieki za rady.

Pawllo
    Guest

Moje trafiają w świerszcza ze snajperską precyzją z tego co pamietam to kilka razy jak dawałem pasikonika to pasikonik odskoczył (i dzieki temu przedłużył swoje życie o kilka sekund ;p)
    PS. mantid dobrze pisze, że powinieneś zareagować

Bazyl
    Guest

wyrwij im nóżki to bedzie latwiej gekonowi złapac tego swierszcza-w końcu musi coś jeść...

piotrek
    Guest

Z moich obserwacji wynika iż często gekony lamparcie tracą precyzję, gdy poprostu są najedzone. Jak to się mówi "oczy by chciały a ciało nie może", wystarczy że zmiejszysz ilość podawanych świerszczy a skuteczność spowrotem wzrośnie (tylko nie przesadź w drugą stronę)

Uprawnienia umieszczania postów