Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: mięsko

gek_blo
    Guest

mięsko

Czy gekon może jeść mięso. Dotąd dawałem mu świerszcze i larwy mączniaków ,czasami słodkie owoce ale czy moża jeść wieprzowine itp.
    za odpowiedz z góry dziękuje

gek_blo
    Guest

Re: mięsko

włąśnie sie dowieddziałęm o mięsie ale czy moge mu podawać wode mineralną ,ostatnio tak robie

dominik1
    Guest

hmm. właściwie to wieprzowina by mu niezaszkodziła tylko czy on by ją jadł? Bo z tego co wiem to jest to myśliwy a nie padlinozerca.A raczej jego natury nie zmienisz

gek_blo
    Guest

już raz zjadł ale czy mu to nie zaszkodzi

Bazyl
    Guest

proponuje dawać nie za często. a co do zródlanki- ja też daje moim, ale na wszelki wypadek i tak wlewam te wszystkie uzdatniacze

szarobury
    Guest

Wieprzowina nie jest najszczęśliwszym pomysłem- to mięso dość tłuste, ciężkostrawne, poza tym często jest ono siedliskiem licznych bakterii, polecam natomiast serca wołowe, które sa chude i polecane do podawania innym większym drapieżnikom, a co do wody źródlanej, to lekka przesada, odstana woda kranowa napewno im nie zaszkodzi.

szarobury

dkk15
    Guest

ja to zawsze daje mojemu gekowi wode zrodlana bo tak jak napisales kranowka musi odstac (duzo pie....nia) a pozatym ma chlor a taka zzrodlanka jest lepsza i nietrzeba czasu marnowac zeby nalewac wode do jakiegos pojemnka .

Mikelos
    Guest

a czy może być woda mineralna niegazowana, np. vitalinea ??

Kmieciu
    Guest

a czemu nie? ja swojemu leję mineralkę i sobie popija :P

Uprawnienia umieszczania postów