Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: robactwo

saya
    Guest

robactwo

czy to mozliwe zeby moj gekonik zrobil w kupce robaki ?
    nie zyjace, takie biale dosc malenkie ale podluzne.
    nie wiem czy to robaki czy nie, wiem ze wczoraj byl
    odrobaczany.
    jest mozliwe ze skoro je wykupkal to nic mu nie bedzie ?
    czy to juz na amen bedzie miec robactwo ?

TRiP
    Guest

Re: robactwo

Jeżeli był odrobaczany to robaki wychodza wraz z kałem.Wszystko wporzo.Własnie o to chodzi zeby wydalił te robaki.

Nazar
    Guest

O kurcze moze jestem w tyle... Czy gekony trzeba odrobaczac???? Jesli tak to co ile??

loktok
    Guest

Proponuje jeszcze powtorke odrobaczania za 2 tyg, zeby miec pewnosc ze wszystko zostalow wybite, a po kolejnych 2 tyg kontrolne badanie kalu.

Co do czestosci odrobaczania to odrobaczamy wtedy gdy trzeba, tzn. lepiej najpierw wykonac badanie kalu i jesli jest taka koniecznosc odrobaczyc zwierza

Grażynka
    Guest

a mój gekuś od 2-3 dni nie robił kupki czy moge mu jakoś pomóc??

Pawllo
    Guest

a gdzie sie robi badanie kału? wiem, że mozna to zrobić w lecznicach weterynaryjnych ale ja do najbliższej mam 25-30 km (oczywiście tam jeżdże) ale bym wolał na miejscu dać do zabadania kał, czy można dać kupke gekona np. do szpitala(dla ludzi) na badanie ??? :/

Hari
    Guest

Odrobacza sie jezeli zachodzi taka potrzeba. Najpierw badanie kalu (mozna okresowo).

gekon13
    Guest

To pomyśl czy przyjeliby ludzkie odchody do badania w lecznicy weterynaryjnej

loktok
    Guest

To nie do konca tak, mozesz to oddac do ludzkiego laboratorium i pewnie to przyjma, ale problem moze byc z wynikiem poniewaz osoby ktore to badaja nie musza sie znac na jajach wszystkich pasozytow (tak wiec wynik moze byc nie do konca prawdziwy) dlatego propozycja zbadania tego w lecznicy wet. gdzie jest ktos kto sie tym zajmuje.

Uprawnienia umieszczania postów