Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: linienie

arni
    Guest

linienie

czy mozna mniej wiecej ustalić co jaki czas gekonik będzie liniał bo mnie trochę martwi to ze ja ostatnio przez dłuższy już czas nie widziałem żeby zrzucał wylinkę chyba że moze być tak że ja tego nie widzę jak on zrzuca ją? ale w to wątpię pozdro

Kmieciu
    Guest

Re: linienie

jest taka szansa że po prostu tego nie widziałeś. poza tym podaj wiek geka

arni
    Guest

mój gekonik ma około 8-9 miesiecytakże jest dość młodziutki

dkk15
    Guest

umnie jest tak ze ja wydzialem tylko 2 razy jak samiec linial i samiczke raz a przewaznie sie dzieje tak ze widze rano ze sa szare i jak przychodze do domu wieczorem to juz maja piekne kolorki.

Nazar
    Guest

Jak linieja to zazwyczaj sie chowaja Ale mozna sie skapnac ktorego dnia sie to odbedzie. Nagle sie robi bialy Ale to pewnie wiesz.

arni
    Guest

a no to chyba poprostu tego jednak nie widze to mój gekonik też czasami jest taki brzydkawy a potem jest kolorowy chyba to przegapiam
    ok dziekispróbyuje go bardziej obserwowac

Bazyl
    Guest

to na pewno było linienie- to co napisałeś że sie robi brzydkawy a potem kolorowy. a linieją tak mniej więcej co 2-3 tygodnie

pablo83vip
    Guest

To jescze zalezy od wieku moj ma niecały rok i oststnio liniał 5 tygodni temu im starszy gek tym wiedomo rzadziej linieje,linienie napewno zalezy w duzej mierze od podawanego pokarmu ale to juz chyba wszyscy wiedzą

Ven
    Guest

Gekony lnieją w zależności od tempa w jakim rosną <wiadomo, że karmione dobrze, szybciej rosną, a co za tym idzie, przechodzą wylinkę>. A im młodszy gekon, tym szybciej rośnie i przechodzi wiecej wylinek. Dośc łatwo poznać, że gekon bedzie przechodzić wylinke, jest osowiały, nie ma apetytu i energii. Poza tym, co już zostało powiedziane, "blednie" jesli można to tak mało fachowo nazwać Jeszcze jedna informacja, sprawdzaj dokładnie, czy na końcach łapek nie zostały resztki wylinki.Jesli tak, to trzeba delikatnie to skraplać wodą, żeby odeszło, bo w przeciwnym razie, może to prowadzić do martwicy. Tylko nie zrywać na siłę!!!
    Buziaki- Ven

Uprawnienia umieszczania postów