Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: agresja u nowej :)

saya
    Guest

agresja u nowej :)

witam
    wlasnie braciszek przyniosl sliczna gekoniczke
    btw. podziekowania dla pana spod 304
    ale nie w tym rzecz... mala bestia ugryzla mnie juz
    3 razy :> w ciagu 2h ... co zrobic zeby malenstwo nie bylo
    tak agresywne ? jak stopniowo ja przyzwyczajac ?
    buzka
    saya

Hari
    Guest

Re: agresja u nowej :)

Zostawic ją w spokoju na jakis tydzien min. Prawdopodobnie jest agresywna ze strachu (nowe pomieszczenie, przenosiny etc.) Jak wsadzalem mojego mlodego gekona do terrarium to tez mnie uzarł, a pozniej nasyczal na mnie :]

Kmieciu
    Guest

hehe mój syczał ale nie ugryzł. a skoro masz gekoniczkę znaczy się że ma minimum 6 mies. czyli zdążyła się przyzwyczaić do dawnego terra. nie wyciągaj jej przez tydzien z terra a potem stopniowo ją do siebie przyzwyczajaj

mrsnake
    Guest

A ostrzegałem

modliszka
    Guest

A mój gekuś ma miesiąc i zaraz jak go kupiłem patrzał z zaciekawieniem co robie.A juz po czterech dniach chodził chwile po mojej ręce

Tą gekonice zostaw przez tydzien w spokoju.Niech sie przyzwyczai do nowego terra.Potem stopniowo przyzwyczajaj.

yupik
    Guest

Hej

Mnie moj Leopold tylko raz ugryzl (choc to wlasciwie chwycil palca pyszczkiem) ale nalezalo mi sie bo najpierw na mnie nasyczal (co nie pomoglo ) )
    Zostaw go w spokoju przez pare dni a potem przyzwyczajaj do swojej obecnosci i zapachu, probuj karmic z reki.
    Leopold jest juz oswojony, sam wchodzi na reke, je z reki, ale ma tez takie dni, ze ucieka na moj widok.

Pozdrawiam
    Piotrek

MareQ
    Guest

zostaw ją w spokoju. Wpuść do terrarium, niech sobie tam egzystuje spokojnie. Wykonuj normalnie zabiegi pielęgnacyjne w terrarium i staraj sie nie zwracać na nią uwagi. Z czasem przyzwyczai sie do Twojej obecności i wtedy możesz powoli próbować brać ją na ręce. Ale pamiętaj, nic na siłe.

dkk15
    Guest

moj gek sykna namnie i ugryzl mnie w palec a teraz jak wsadze reke do terra to chodzi koloniej i lize

Bazyl
    Guest

ja jak kupiłam nowego geka to tez mnie ugryzł, ale z innego powodu- myślał że to zarcie taki był glodny!
    jak mu zaraz potem dalam swierszcza to nawet nie zwrócił uwagi że z reki mu podaje, tylko wyskoczył, chapnął- i to razem z moim palcem

Uprawnienia umieszczania postów