Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: oswajanie

Grażynka
    Guest

Re: oswajanie

oswoiłeś go w tai sposób??

Kmieciu
    Guest

dokładnie w taki no i jeszcze siedziałem często przy terra ale na początku to nie był dla mnie żaden wyczyn (trudniej było mi nie siedzieć przy terrarium ;])

QBEUSZ
    Guest

kmieciu wybral najgorsza droge:P ale jak widac skuteczna:]ale ja bym jej nie polecal bo to jest bardzo duze stres dla geka kmieciu podniecony a gek malo zawalu pewnie tam nie dostal

MareQ
    Guest

hehe, fakt, kmieciu dowalił :P Ale musze jeszcze jedną rzecz wtrącić. Nie ma dwóch takich samych gekonów :P każdy ma jakiś swój indywidualny charakterek. Z moich dwóch, samiec cały czas siedzi w kryjówce i wyłazi tylko jak szybe otwieram (myśli że żarcie, hehe) a samiczka to dosłownie siedzi wnet przyklejona do szyby Często jak patrze co tam dobrego u nich słychać to mała stoi na tylnych łapkach a przednimi wędruje po szybce do góry O, a teraz właśnie poluje na sztuczną roślinke :| naprawde, niesamowita jest

Kmieciu
    Guest

hehe jak przeczytałem wasze komentarze QBEUSZ i MareQ...łojezu polewkę miałem. możliwe że droga najgorsza i gek faktycznie się ostro podstresował z tym ze wtedy nie miałem takiej wiedzy. gdybym go teraz dostał to poewnie bym inaczej kombinował i nie podniecał się tak no nic teraz gek na mój widok napiera na szybę (pewnie chodzi mu o żarcie ale co tam ;])

Grażynka
    Guest

właśnie o takie zachowanie mojego gekona mi chodzi, o jakim piszą mareQ i kmieciu. chciałbym prowadzić obserwacje jego zachowań w terrarium a on cały czas siedzi w kryjówce

Kmieciu
    Guest

wiesz...mój gek siedzi w kryjówce jedynie w dzien (ale i tak nie zawsze) a w nocy to łazi cały czas po terra albo po prostu walnie się na ściółce i tak leży. jak podchodzę do terra to jak już pisałem opiera sie przednimi łapami o szybę albo też najzwyczajniej mnie olewa :P

saya
    Guest

MareQ, tak na marginesie :wybaczcie ze to tu pisze: to czy miales stycznosc
    z waranami ?

a tak pozatym to u mnei to samo - raz sam wlazi mi na reke i zboczeniec
    w dekolt :> a raz to najchetniej wykopal by dziure do piwnicy.
    spr00buj pomyslec z perspektywy gekonika w terrarium, wtedy
    zrozumiesz ze to mala istotka i w malej glowce jest m.in. zwierzecy
    instynkt.

MareQ
    Guest

nie-e, z waranami styczności nie miałem z kretynami owszem, ale to chyba każdy z nas

Uprawnienia umieszczania postów