Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Jakie witaminy

dkk15
    Guest

Jakie witaminy

Mam 2 gekony i chce kupic witaminy tylko niewiem jakie ,prosze o nazwy dzieki

Bazyl
    Guest

Re: Jakie witaminy

ja proponuje reptilin. są w plynie, także wlewasz do miseczki z wodą, bo te w proszku czasem spadaja ze swierszczy, a poza tym nie zawsze geki chca jeść swierszcze całe białe w proszku witaminowym- np. moje takiego swierszcza nie rusza

Hari
    Guest

Ja z kolei preferuje te w proszku. Bazyl przyglodz gekona to odrazu przestanie wybrzydzac.
    dkk15, jest wiele preparatow witaminowych dal gadow. Firmy Seta, Tetra, Zoomed itd. Wystarczy isc do sklepu zoologocznego.

vida
    Guest

A ja robię tak: aby na świerszczach sie dobrze trzymały witaminy w proszku skarapiam je najpierw wit A+D (jest taka oleista) a potem posypuję proszkiem vitaminowym-sprawdza sie uwierzcie a wit A+D3(to taka co podaje sie niemowlakom) też super wpływa na układ kostny gada.

dkk15
    Guest

mam jakies witaminy w plynie chyba tam tylko jest witamina d tylko wlasnie chcialem kupic jakies inne zeby mialy wiecej ale chyba kupie se jakies w proszku i bede robil to co vida mowi dzieki za odpowiedzi

vida
    Guest

Tą oleistą witaminę A+D3 kupisz normalnie w aptece. A do wody nie daję witamin tylko pół tablettki wapnia.

dkk15
    Guest

kupilem se witaminy terravita czy cos takiego i mam witamine d w plynie wiec se troszke rozrobie w spryskiwaczu i zanim wzuce ofiare do terra to ja spryskam i dopiero posypie witaminami i podam dzieki jeszcze raz

MuDvAyne
    Guest

ja gadalem z babka ktora hoduje geki i ino uzywa wapna z witaminami dla psow i kotow ....jets to w proszku wapno z dodatkiem witamin

Uprawnienia umieszczania postów