Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Nowy zoologik w Warszawie

Mieszany widok

Nowy zoologik w Warszawie

Odkrylem nowy (chyba) sklep na Kabatach w Tesco , zwierzątko terraryjnych nie mają dużo , warunki dobre ale ceny jjjjjjjak cholera :/ , a mają :
    Gekon lamparci ok 150 zł , jakies 20 cm
    Zbożowka 250 zł (!!!!) tak na oko max 50 cm
    Waran "nilowy" (nie wiem co ta za gatunek , nie było nazwy łacińskiej) 400zł tak na oko tez z 50 cm
    Pyton królewski
    i zdaje sie że była jeszcze agama brodata
    Do tego kilka żółwi stepowych
    Ale czekam na wasze opinnie

Pozdrawiam

Re: Nowy zoologik w Warszawie

a sa jakies pajaczki? lub owady?

No niestety jak napisałem żadnych ptaszorów ani owadów , tez na początku liczyłem na jakiegoś pajączka , albo modliszkę

Jak na sklep to te ceny nie są wygórowane. Drożej niż na forum to napewno bedzie, bo weź pod uwagę, że oni dużo płacą za wynajem miejscówki w takim Tesco, więc doliczają to do ceny zwierzaków.

Wiem domyśliłem się ale i tak 250 zł za zbożowke to dużo nawet jak na sklep (zazwyczaj jest cos koło 150 ) ale fakt miejsce pewnie ich drogo kosztuje

co do paajaczkow, to chyba widzialem, stoja na ladzie w malych terrariach, gekon nie ma 20 cm tylko jest duzo mniejszy ma ok 14 cm, to gora, dopiero zmienil ubarwiene na dorosle i koszyuje 130 zl tak jak napisal themetal malo gadow ale to i dobrze, pracuja tam same ciolki(niestety) nie znaja sie na gadach i wkrecaja ludzi w blad, wiec nie polecam tego sklepu, ps. co do warana to tez mial cos kolo 30 cm wiec ceny jednak sa wygorowane,
    NIE POLECAM TEGO SKLEPU

koksik troche pierd. od rzeczy ale chyba juz przywyklismy do tego na forum.
    Zapewne polecisz sklep na fieldorfa gdzie swojego czasu jak chcialem wstawic swoje mlode gekoniki lamaprcie to trudno bylo sympatyczna pania przekonac ze one sa zupelnie inne niz Toke i nie gryza.

Sklep na Kabatach (aquarius) napewno moge polecic, zwierzeta maja dobre warunki, nie tylko w ocenie "jak na sklep", zwierzeta ktore bardzo potrzebuja UV by sie prawidlowo rozwijać sa w dolnych terrariach, z UV.
    Jest jeden sprzedawca, dlugie wlosy, zna sie na gadach, sam hoduje, i nie wprowadza w błąd, pracuje tam codziennie.

pepre, nie polecam sklepu na fieldorfa, a co do tego sklepu na kabatach, to najwyrazniej nie trafilem na tego kolesia o ktorym mowisz, gadalem z jakims starszym facetem i gadalem o gekonach lamparcich, nie wiem kiedy tam byles ale ja bylem jakos tak tuz po otwarciu, zobaczylem gekona, ktory w terrarium mial cale zaparowane szyby wilgotnosc ok 80% i mokre podloze, jak tam byles to widzieles jakie maja terraria i w tym malym terra byla zarowka 40W to chyba troche za duzo, i zamiast zmienic zarowke co chwile ja wkrecali i wykrecali, druga sprawa, w terra byly 4 patyczaki wszystkie zdechle, powiedzialem zeby je wyjal bo nie wygladaja zachecajaco, facet mi odpowiedzial, niech leza i niech szef je zobaczy, tym wlasnie kierowalem swoja opinie na temat tego sklepu

ps. bardzo dziekuje ci za opinie na moj temat, ze pier...... i ze do tego przywykliscie

Uprawnienia umieszczania postów