Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: w czym??

Grażynka
    Guest

w czym??

w czym trzymać młodego lamparta wiem ze mozna odrazu do terra ale są problemy z jedzeniam itp. a wiec w czym moznqa trzymać młodą jaszczurke??

Hari
    Guest

Re: w czym??

Jak bardzo mlodego? Jezeli krotko po wykluciu, to faktycznie nie trzeba przenoscic odrazu do docelowego terra. Jezeli natomiast czas od wyklucia liczysz juz w miesiącach, to spokojnie mozesz trzymac w wiekszym terrarium (bez piasku oczywiscie).

Grażynka
    Guest

on bedzie bardzo malutki 6 cm. i nie wiem w czy go trzymać na początku

Kisiel
    Guest

najlepiej w funaboxie takim gdzies 30x20 ja swojego jeszcze w takim trzymam a ma juz miesiac za jakis tydz bede juz do terra wiekszego przekladal!!

Kmieciu
    Guest

nawet w transportówce może być. kosztują ok 10-15 zł. nie wkładaj od razu do terra bo będzie sie chował i będzie miał problemy z jedzeniem

Grażynka
    Guest

THX za odpowiedzi ;D

GREJFRUT
    Guest

Gekony w v-boxach mozna trzymac nawet do 2 miesięcy dopiero jak widac że gekon bez problemu poluje i jest "grubiutki" to wpuszczamy do terrarium i jeżeli w terrarium zauważysz że niepoluje i jest strasznie osowiały (oczywiście tydzie na aklimatyzacje nieraz więcej) to przeluz go spowrotem do v-boxu widaocznie jeszcze nie pora na to aby powędrował do terrarium!

Grażynka
    Guest

a czy w v boxie też mam go oświetlać uvb?? czy można z tym poczekać do czasu aż go przełoże do terrarium??

Kmieciu
    Guest

a wpadłeś na to że możesz go wstawić razem z boxem do terra? wtedy włączasz lampę itd. po prostu musisz przeznaczyć na niego mniejszy teren i wsio (czemu chłop ma ksywkę "Grażynka"?)

Grażynka
    Guest

ano tak sie przyjeło już dawno.

P.s.
    nie jestem ani gejem ani transseksualistą :P ;p :P ;p :P

Uprawnienia umieszczania postów