Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: jak zrobić albinosa? :P

Kmieciu
    Guest

jak zrobić albinosa? :P

czy ktokolwiek ma pojęcia albo moze mi dać jakiegoś linka w jaki sposób należy "postępować" aby wyhodować albinosa? proszę mnie nie opieprzać od razu jeśli moje pytanie jest banalne ale w tej kwestii nie mam wiele do powiedzenia i mam nadzieję na jakąkolwiek pomoc z waszej strony

MataManX
    Guest

Re: jak zrobić albinosa? :P

Bierzesz farbę (białą) maczasz w niej gekona później czerwonym flamastrem malujesz mu oczy powtarzasz dwa rady i albinos gotowy

A tak poważnie albinosy są nosicielami recesywnego genu przez co nie wytwarzają melaniny taka kombinacja genowa trafią się cholernie rzadko najprościej jest wyszukać albinosa w populacji zwykłych gekonów - trafiają się choć rzadko jeśli chcesz sam wyhodować gekona to kup sobie dużo naprawdę dużo zwykłych gekonów i módl się o cud że któryś z nich będzie nosicielem genów odpowiadajacych za albinizm i to się ujawni akurat w pokoleniach wyhodowanych u ciebie

Kmieciu
    Guest

czyli to jest kwetsia przypadku? nie da sie w jakikolwiek sposób tego "wymanipulować"?
    pytam bo ten patent z kupowaniem "naprawdę dużo" gekonów nie wypali u mnie...nei mam specjalnie miejsca na terraria

MataManX
    Guest

nie ma ani tabletki która sprawia że małe będą albinosami ani warunki tego nie sprawią wszystko to tylko geny

Kmieciu
    Guest

no szkoda...w każdym razie dzięki za pomoc

GREJFRUT
    Guest

kup parke albinosów i będziesz miał małe albinosy proste!!!

Nazar
    Guest

Wlasnie mialem to napisac

MataManX
    Guest

pewnie że będzie miał ale pewnie albinizm ujawni się w dwugim pokoleniu tak rozmnażanych gekonów

MareQ
    Guest

ale jest o niebo większe prawdopodobieństwo że otrzyma albinosy niż ze zwykłych gekonów

GREJFRUT
    Guest

Napewno otrzyma albinosy bo niewierze żeby kupił albinosy co wyszły od normalnych rodzicow tylko kupi już takie co po pradziadkach z albinosów pochodzą i za pierwszym razem będzie miał albino

Uprawnienia umieszczania postów