Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: kolorki

saya
    Guest

kolorki

moj geknik, wczesniej byl zolto fioletowo .. jakis tam
    ale byl jasniejszy, teraz zciemnial, calutki, jak byl bialy
    na brzuszku to teraz jest ciemno szary. nie bedzie wylikni ani
    nic takiego ...
    jakies pomysly ?
    MareQ moja skarbnico wiedzy gadziej ? :P

GREJFRUT
    Guest

Re: kolorki

Jaki wiek?

Kmieciu
    Guest

gek dojżewa...zazwyczaj z wiekiem traci jaskrawość kolorów. to jest naturalne i nie ma sieczym martwić

MareQ
    Guest

chłopaki już Ci odpowiedzieli. Oczywiście zrobiłbym to wcześniej, ale niestety miałem dzisiaj dwa egzaminy wstępne na uczelnie (cały dzień spędziłem nad kartkami z pytaniami) więc nie miałem czasu Ci odpisać
    Twój gekuś poprostu rośnie. Z tego co wiem to kupiłaś młodziutkiego osobnika. Młode zawsze są (a przynajmniej powinny być) żółciutkie w czarne paski na 'grzbiecie'. Z czasem te paski (hmm.. jakby to ująć :P) rozbijają sie?, z nich sie tworza potem centki na ciele gekona. Żółty przestaje być intensywnym żółtym, zaczyna właśnie ciemnieć, jakby sie brudził :P
    Powinnaś się cieszyć, Twój gekon rozwija sie prawidłowo

GREJFRUT
    Guest

Wiesz MareQ niektóre geki nawet dorosłe też mają bardzo jasne kolorki!Chodzi mi o te :egzemplaże" które mają mniej bodajże malaniny.

ziomalka_puma
    Guest

A moj gekon jak go dostalam byl bardzo mlodziutki i byl ciemny tzn. mial ceimno brozowe paski i byl taki jakby szary ...

GREJFRUT
    Guest

nie każdy młody ososbnik jest jasny!!Ja też mam samiczke od małego i byla ciemna a samiec jasny jest do teraz a ma prawie 2 lata

Uprawnienia umieszczania postów