-
nie wiem co mam zrobić
od niedawna zaczołem karmic geki maczniakami wszystko bylo w pozadku tylko samiec jakos chudnie i jest strasznie slaby dzisiaj kupilem swierszcze i samiec ledwo jednego polkna meczyl sie z nim z 8 min a do tego ma jakis ciemny wylew na brzuchu a wydaje mi sie ze to nie od swierszczy bo dawno ich nie jadł
pomozcie mi i powiedzcie co mam robic czy dzwonic do weta?????????
-
Re: nie wiem co mam zrobić
a jest to mlody osobnik i ogon na grubosci zapalki (jest naprawde w strasznym stanie)
-
kaaarmcie geki maczniakami, kaaarmcie.
-
wiesz co ci powiem szkoda gadać!!Idź czym prędzej do weta ale wątpie czy będzie żył szybko reagujesz jak ma taki ogon brawo!!
-
boże! :| jak mogłeś karmić geka mączniakami...przygotuj się na nieciekawe zakończenie. gratuluję wspaniałego doboru pokarmu. :/
-
człowieku, Ty sie chyba źle czujesz! Jak mogłeś karmić go samymi mączniakami?! Czytałes opis gatunku?
Naprawdę, szkoda mi zwierzaka... Na przyszłość, zanim cokolwiek zrobisz, zastanów sie 10razy i 20 razy zapytaj innych co o tym myślą. Porażka.
-
Weterynarz już raczej nic nie pomoże, skoro ma jakiś wylew, prawdowpodobnie nastąpiła perforacja przewodu pokarmowego. Skoro gekon ma tak cienki ogon nie ma raczej szans na jego uratowanie. Można by jeszcze podjąć próbę karmienia płynnym pokarmem przez sondę, ale jak dla mnie szkoda męczyć zwierzaka. Powinieneś skrócić jego cierpienia i umieścić go najpierw w lodówce, potem w zamrażarce- tak będzie humanitarnie.
szarobury
-
popieram szaroburego... Jednak najpierw, mimo wszystko poszedłbym do weta. Jeżeli on nic nie pomoże, wtedy pozostaje Ci tylko to jedno wyjście.
-
Szarobury przeczytaj sobie posta dr. Roberta:
Autor: dr Robert (---.ip.pop.e-wro.net.pl) Wyślij e-mail
Data: 19-06-04 01:42
Najlepiej uśpić, ale w warunkach domowych trudno o środek usypiający. Watpie aby to bylo od zoophobasa. One sa wrażliwe na wilgooc, wiec w zoladku szybko padają. Zagrozenie ze strony Zoophobasów polega na niebezpieczenstwie zatkania przewodu pokarmowego ich chitynową osłonką (podobnie jak mączniaki), ale to chyba nie nastapilo w tym przypadku. Może to kwestia urazu, razem trzymane toke często się gryzą, a moze jakas choroba. Nie da się zdiagnozować, ale jesli w nozdrzach jest krew to raczej dobrze nie jest. Nie wiem co radzic. Z najnowszych badan wynika, ze zamrażanie jest bardzo malo humanitarną metoda uśmieracania zwierząt. Jeszcze żyjące zwierzę potwornie cierpi wskutek rozsadzania komórek na obwodzie ciała przez kryształki lodu. Odradzam. Lepiej już z całej siły ogłuszyć uderzając o twardy przedmiot o ile nie ma się usypiacza.
Pozdrawiam
-
niegdy nie podawajcie tego gówna maczniaków!!!!!!!!zwierzak zdechl przed chwila dzieki za posty ale juz po wszystkim, nigdy juz tego gówna nie dam mojej samicy (gekona) tylko mnie zastanawia czemu jej sie nic nie stalo
Uprawnienia umieszczania postów